Sanjati papuče šta znači?

sanovnik papuce

Šta znači sanjati papuče? San o papučama može imati mnoštvo značenja, ali su najčešća značenja ovakvog sna obično vezana za udobnost i dom, tako da se snovi o papučama obično odnose na vaše porodične probleme i njihovo rešavanje.

Očigledno je da ćete sami morati da protumačite ovakav san, ali ćete verovatno imati jasniju ideju o čemu se radi kada uzmete u obzir ostale detalje.

U negativnijem smislu, papuče u snu se mogu protumačiti i kao simbol „uljuljkanosti“ u udoban život i to da previđate ili naprosto odbijate da vidite određene probleme i da se suočite sa njima.

U svakom slučaju, kao što smo već rekli, papuče kao simbol u snovima mogu imati različita značenja – njihov izgled, boja, materijal od kog su napravljene i ono što ste sa njima vi ili neko drugi radili u snu menjaju značenje sna. Sad kad znamo sve ovo, hajde da pogledamo šta sve mogu značiti snovi o papučama.

Tumačenje i značenje najčešćih snova u kojima se pojavljuju papuče

Sanjati papuče: ako ste u snu samo videli papuče ili ste primetili da ih je neko drugi nosio, to je najčešće predznak susreta sa nekom dragom osobom koju duže vreme niste videli, verovatno nekim prijateljem ili rođakom.

Sanjati kako nosite papuče: ovakav san ukazuje na to da se „sporo krećete“ u životu u nekom smislu ili u određenom domenu života. Možda samo volite da radite stvari natenane i bez presije, ali možda vam i previše stvari odvlači pažnju i ne možete da se posvetite nijednoj stvari kako treba, te drugima delujete usporeno ili čak i lenjo i neodgovorno; takođe, ovakav san možda ukazuje i na vašu nesigurnost i to da ste osoba koja mora dobro da promisli o svemu pre nego što preduzme bilo šta. San u kom su se papuče pojavile kao jedan od glavnih motiva ukazuje na to da je vreme da se malo opustite.

Ovakav san ponekad ukazuje i na to da ste trenutno u periodu kada vam je porodica najveća podrška i uteha, ili da možda vi treba da budete oslonac nekom članu svoje porodice.

Sanovnik nove papuče: da li ste sanjali kako obuvate nov par udobnih, lepih papuča? Ovakav san može biti povezan sa vašom svakodnevnicom ako redovno nosite papuče. Međutim, ovakav san može nositi i druge poruke. Mnogi sanovnici navode da je ovakav san često predznak neke prinove u porodici – to ne mora biti samo beba, već možda i ljubimac, ili se san može odnositi na nov nameštaj ili dobijanje neke značajnije svote novca. U svakom slučaju, vaše domaćinstvo dobija nešto novo.

Ako ste sanjali kako kupujete nove papuče, to je veoma povoljan predznak i govori o tome da ćete uskoro rešiti neke veće finansijske probleme, ali na neki neočekivan način. Da li to znači da ćete dobiti na igrama na sreću? Ko zna, nije loše da uplatite loto listić ako sanjate kako kupujete papuče.

Ako ste u snu kupovali papuče i niste mogli da odlučite koji par da kupite jer je izbor bio prevelik, to očigledno znači nešto. Očigledno značenje ovakvog sna jeste da se trenutno suočavate sa teškim životnim izborima i da morate rešiti taj problem što pre.

Sanjati kako poklanjate papuče: tumačenje ovakvog sna je obično teško, jer značenje uvek mnogo zavisi od svih ostalih stvari i detalja koji su se pojavili u snu. Sudeći po klasičnim sanovnicima, san o tome kako poklanjate papuče odrasloj osobi obično ukazuje na neki gubitak u bliskoj budućnosti. Takav san može govoriti o manjim gubicima – gubitku novca (dobro čuvajte novčanik!) ili nekih manje važnih i sitnijih stvari; međutim, ovakav san ponekad može govoriti o figurativnom gubitku neke bliske osobe, možda kroz svađu koja će rezultirati prekidom odnosa.

Sanjati kako poklanjate papuče detetu ima dosta povoljnije značenje. Ovakav san je znak da ćete nekome preneti veoma korisno znanje ili iskustvo i da će ta osoba postići velik uspeh zahvaljujući vama.

Sanjati da neko vama poklanja papuče: ovakav san je obično naznaka da nesebično sebe i ono što posedujete dajete nekome ko to uopšte ne ceni – pazite na ljude koji verovatno gledaju samo kako da vas iskoriste i udaljite se od njih.

Sanovnik značenje sna stare papuče: ako ste sanjali stare, ali čiste i uredne papuče, to obično ukazuje na vraćanje nečega što ste smatrali davno izgubljenim – to može biti pronalaženje neke stvari koju ste odavno zaturili, ali i povratak nekog starog prijatelja u vaš život ili obnavljanje neke stare porodične tradicije. Šta god da je u pitanju, stariji sanovnici kažu da je reč o pronalaženju nečega što je odavno izgubljeno.

Ako ste sanjali stare, prljave papuče, to ukazuje na promene. Stare i prljave papuče ukazuju na to da  neko vama blizak – možda prijatelj – nije baš ono što se predstavlja i da mu se ne može verovati onoliko koliko ste mislili. Ovako predskazanje zvuči pomalo zlokobno, ali nemojte odmah „otvoriti istragu“ i početi da preispitujete odnos sa svakom osobom sa kojom komunicirate – ponekad san o prljavim papučama govori i o tome da ćete se rešiti neke stare navike koja vam je samo smetala.

Sanjati kako ste izgubili papuče: ovakav san najčešće ukazuje na nezadovoljstvo na ljubavnom planu. Ako su odnosi između vas i vašeg partnera već neko vreme „zategnuti“ moguće je da će doći do veće svađe ili čak i rastanka. Ovakav san ponekad govori i o tome da gubite autoritet koji uživate među nekim članovima porodice i šire rodbine i da će neki ljudi jednostavno prestati da vas slušaju i uvažavaju vaše odluke. Ako ste sanjali kako tražite izgubljene papuče, moguće je da vam je sreća ili neka odlična šansa na dohvat ruke, ali je vi uopšte ne primećujete.

Sanjati papuče u boji: boja papuča u snu je veoma važna za tumačenje. Sanjati crne papuče govori o tome da u vašem životu postoji neki problem oko kojeg previše brinete i da zaista morate da ga rešite ili da prebacite deo odgovornosti za taj problem na nekog drugog pre nego što vas toliko preoptereti da vam se život praktično svede samo na to. Međutim, ako ste sanjali crne, svilene papuče, to je znak da će neko rešiti neki vaš problem umesto vas.

Sanjati crvene papuče, odnosno kako nosite crvene papuče, ima dosta povoljnije značenje. Pošto se crvena boja tradicionalno vezuje za strast i moć, smatra se da pojava crvenih stvari u snu kao simbola ukazuje na uzbudljiv emotivni period. Ovakav san često ukazuje na novu romansu ili rasplamsavanje neke stare strasti; ako ste u vezi ili braku, verovatno ćete se u narednom periodu mnogo više zabavljati sa svojim partnerom.

Sanjati bele papuče obično govori o mirnijem periodu koji vas očekuje u skorijoj budućnosti. Najbolje bi bilo da ga provedete tako što ćete razmisliti o tome koje stvari u svom životu biste mogli da promenite na bolje i da poradite na tome.

Sanjati plave papuče je obično znak da je potrebno da postanete malo kreativniji u razmišljanju kako biste se lakše probijali kroz život.

Narodni sanovnik – papuče: postoji još nekoliko mogućih značenja koja stari narodni sanovnici vezuju za papuče. Po jednom verovanju, ako žena sanja partnera ili muškarca sa kojim želi da bude u vezi kako nosi papuče, to je znak da će do romanse doći i da će ta veza biti lepa i zadovoljavajuća za obe strane. Sa druge strane, ako muškarac sanja svoju ženu, devojku ili žensku osobu sa kojom želi vezu, kako nosi papuče, takav san je obično znak nesuglasica i svađa u tom odnosu.

Ako ste sanjali kako pokušavate da obujete papuče koje su vam premale, to je obično znak da pokušavate da odjednom „izgurate“ previše stvari u životu i da morate zastati i napraviti listu prioriteta pre nego što sasvim „sagorite“ i debelo omanete na svim poljima. Što se više trudite, to verovatno sve više imate utisak da vam baš ništa ne ide od ruke i da se sve što počnete izjalovi. Zastanite malo i pokušajte da se sredite, inače ćete samo „dobiti žuljeve“, kao kada biste dugo hodali u tesnim papučama.

Published
Categorized as P
error: Content is protected !!