Sanjati krst šta znači?

sanovnik krst

Šta znači sanjati krst? Krst je najprepoznatljiviji simbol hrišćanstva i u snovima je obično simbol tereta u smislu „krsta koji nosite“. Ponekad ovakav san govori o tome kako vaša uverenja blokiraju vaše prirodne nagone.

Krst se povezuje sa žrtvovanjem i spasenjem, tako da san u kome ste videli krst može govoriti o tome da žrtvujete deo sebe ili da morate žrtvovati nešto što vam je podjednako važno u cilju postizanja osećaja ličnog ispunjenja.

Sanjati krst je obično simbol vaše vere, ali i znak da ste trenutno opterećeni brigama. Značenje krsta u snu govori o tome da vam je životni put bio veoma težak i da ste trenutno veoma anksiozni i zabrinuti. Pokušajte da sagledate stvari sa pozitivnije strane – nakon kiše uvek dolazi sunce!

Sanjati krst oko vrata obično znači da ste voljni da pređete preko nekih uvreda koje ste nedavno doživeli i pretrpeli, kao i da ste spremni da prihvatite razlike sa drugima kako biste se bolje slagali.

Krst je generalno simbol zaštite i ljubavi, tako da san u kome ste nosili krst oko vrata govori o zaštiti i generalno je povoljan simbol.

Pošto se krstovi prave od različitih materijala, za tumačenje sna je važno i kakav ste krst sanjali. Sanjati zlatni krst govori o velikoj radosti i pozitivnim promenama u životu koje vas uskoro očekuju. Sanjati srebrni krst je znak nade – on ukazuje na to da ste optimistična osoba koja se uvek nada najboljem i na taj način izbegava da upadne u očaj i depresiju.

Sanovnik tumačenje sna drveni krst: Sanjati drveni krst znači da vas očekuje uspeh i na poslovnom i na privatnom planu.

Sanjati kako neko drugi nosi krst znači da ćete se uskoro suočiti sa nekom opasnom situacijom u kojoj nećete uživati „nebesku zaštitu“.

Sanjati naprsni krst je povoljan predznak. Čak i ako se nađete u opasnoj situaciji, ovakav san je bio tu da vas upozori. Sanjati metalni, naprsni krst govori o tome da morate biti strpljiviji u rešavanju svojih problema. Ovakav san je poruka da treba da radite na svom strpljenju, ali i da imate više vere i nade.

Sanjati da ste izgubili krst govori o tome da ste na neki način „spustili gard“ i da nećete moći da se branite od pretnji i opasnosti. Jedino vam vera u sebe može pomoći da se izborite sa svim nevoljama koje vas snađu.

Sanovnik značenje sna polomljen krst je očigledno loš predznak i govori o gubitku vere i zaštite. Međutim, ponekad govori i o tome da neke zabrane više ne važe.

Krst je nekada davno bio simbol balansa suprotnosti. U hrišćanstvu, on je simbol „merdevina“ uz pomoć kojih se čovek može uzdići do Boga. Krst nas štiti od zla – ako sanjamo polomljen krst, to je jasan znak da gubite priliku da se približite bogu, kao i da se zaštitite od sopstvenih zlih misli ili loših eksternih uticaja.

Raspeće se takođe povezuje sa istrajnošću i hrabrošću, što nam omogućuje da izdržimo svu patnju i svaki test na koji nas život stavi. Ako ste sanjali polomljeno raspeće, to je znak da smatrate da nemate snage da istrajete u određenoj situaciji. Polomljen krst u snu može ukazivati i na vašu „polomljenu“, odnosno izgubljenu veru u boga ili višu silu.

Šta znači sanjati kako ljubite krst obično govori o nekoj predstojećoj nevolji koju ćete morati da prihvatite, jer nećete naći način da je izbegnete ili sasečete u korenu.

Sanjati krštenje predstavlja odlučnost i posvećenost novom načinu života, novi stav ili pristup životu, pročišćenje i preporod. Potapanje tela u vodu simboliše smrt, dok izranjanje iz vode govori o novom životu. Nekadašnja osoba i svi njeni „gresi“ su oprani. Sanjati da se vi krstite govori  o tome da verovatno od nedavno razmatrate mogućnost nekih ogromnih promena u životu. Verovatno je reč o vašim planovima za sasvim nov život koji će biti uspešni, jer ste napravili svestan izbor. Taj „novi život“ ne mora biti u bukvalnom smislu – „novi početak“ se može odraziti na fizičkom, emotivnom ili duhovnom planu.

Sanjati tuđe krštenje se i dalje odnosi na vas – osoba koju ste sanjali verovatno predstavlja neki aspekt vaše ličnosti. Ako ste sanjali krštenje bebe, to je veoma jaka simbolika preporoda.

U negativnijem smislu, san o krštenju može biti znak da ste previše opterećeni time da li će vas drugi ljudi prihvatiti i/ili vam oprostiti zbog nečega.

Published
Categorized as K
error: Content is protected !!