Šta znači sanjati sud, sudiju, sudjenje

sanovni sudjenje

Sanjati sudiju najčešće prestavlja deo vaše ličnosti koji donosi odluke, određuje šta je ispravno, a šta pogrešno, kao i da li da podrži ili „osudi“ određenu stvari. Takođe, san o sudiji može ukazivati na vaš osećaj krivice, ili je to samo način da vam vaša podsvest saopšti da bi trebalo da kritički sagledate sebe.

U pozitivnijem smislu, moguće je da ste pred nekom značajnom životnom odlukom i da pokušavate da nepristrasno odredite šta je najbolje učiniti u određenoj situaciji. Da li možda „vagate“ za i protiv određenih stvari? U najboljem slučaju, san o sudiji govori o vašoj želji da se poboljšate i popravite na određeni način – zapitajte se da li pokušavate da nešto u svom životu radite bolje, da postanete bolja osoba i da izvučete najbolje iz sebe.

San o sudiji ponekad odražava i vaš strah da ne budete uhvaćeni u nečemu, odnosno govori o tome da želite da izbegnete odgovornost za nešto što ste uradili. Međutim, ovakav san je i podsetnik da ne osuđujemo druge ljude za ono što su rekli ili uradili, pogotovo ako ne znamo sve činjenice.

Sanjati kako stojite pred sudijom predstavlja vaš osećaj krivice, samoosuđivanja, ili čak i prihvatanja odgovornosti za neke svoje postupke. U negativnijem smislu, to može značiti da ste spremni da prihvatite neku vrstu kazne za nešto što ste učinili.  San o tome kako se raspravljate sa sudijom ili mu nešto objašnjavate je znak da imate utisak da vas na javi neko za nešto osuđuje, i verovatno smatrate da nema pravo to da radi. Sanjati da ste vi sudija u najnegativnijoj konotaciji govori o tome da ponekad gurate nos tamo gde mu nije mesto i da nije vaše da „sudite“ drugima za bilo šta.

Sanjati suđenje: ako ste sanjali kako ste na suđenju, pogotovo ako se sudi vama, je jasna poruka da osećate krivicu i kajanje zbog nečega. To je verovatno rezultat nekih vaših nedavnih postupaka. Takođe, san o tome kako ste na suđenju može načiti da ste previše kritički nastrojeni prema sebi i/ili drugima i da težite da stalno osuđujete nekoga za nešto (ne isključujući ni sebe). Verovatno neprekidno pokušavate da postignete savršenstvo u svemu i zbog toga stalno nešto zamerate drugima kad nije sve po vašem. Ako ste zaista perfekcionista, pokušajte da zauzmete malo opušteniji stav i naučite kako da prihvatite druge onakvim kakvi su. San o tome kako ste optuženik na suđenju govori i o vašem osećaju da ste trenutno „pod lupom“ i da neko posmatra i analizira svaku vašu aktivnost. Takođe, možda se osećate i kao da vas neko (ili više ljudi) smatraju odgovornim za nešto i osuđuju vaš postupak.

Sanjati sudjenje nekom drugom govori o vašem „osuđivačkom“ stavu prema toj osobi ili nekom drugom koga ona predstavlja.

Sanjati sud ili sudnicu: san o sudu ili sudnici predstavlja neki problem u vašem životu gde ste zabrinuti oko toga da li će sve na kraju ispasti pravedno i/ili da li će vas neko osuđivati. San o tome kako ste izvedeni pred sud govori o vašem osećaju krivice zbog nečega ili o nekoj situaciji gde vas drugi osuđuju i osećate potrebu da se branite.

Sanjati da idete na sud predstavlja vaša očekivanja vezana za pravdu i izvršavanje pravde.

Published
Categorized as S
error: Content is protected !!