Sanovnik zemlja – Šta znači sanjati zemlju

sanovnik zemlja

Šta znači sanjati zemlju? Snovi o zemlji i zemljištu se najčešće odnose na naše korene, stabilnost i „osnove“. San o tamnoj, bogatoj zemlji je simbol plodnosti i ukazuje na to da je sada najbolje vreme da „posejete“ nešto što želite, odnosno da započnete nešto što odavno planirate, jer će sigurno uroditi plodom.

Sanjati jalovu, neplodnu zemlju je jasan znak da je vreme za „obogaćivanje“ tih osnova. Najverovatnije vam je potreban odmor kako biste se osvežili i pripremili za dalje napore.

Sanjati tvrdu i suvu zemlju je obično znak da imate utisak kako ste ste ograničeni na svaki moguć način i da čak imate sreće što ste dobili bilo kakvu priliku da nešto uradite. Da bi vaši planovi „procvetali“, potrebna je neka vrsta „dohrane“ – pitanje je samo da li ste vi sami u mogućnosti da nekako promenite okolnosti u kojima se nalazite. Verovatno trenutno imate utisak da život prema vama naprosto nije fer.

Sanovnik gledati u zemlju govori o tome da se neki deo vašeg života vraća u normalu ili da jednostavno više ne postoji. U negativnijem smislu, ovakav san ponekad govori o tome da vam je život i rutina u koju ste upali veoma dosadan i da vam ništa više nije zanimljivo kao ranije. Moguće je i da se plašite da ćete izgubiti kontrolu nad nekom situacijom ili nešto što vas čini veoma srećnim.

Sanovnik ležati na zemlji i uživati obično znači da smatrate kako vaši postupci u određenim situacijama kao da nisu značajni u smislu da ništa ne menjaju, šta god vi činili. Možda se osećate da ste u nekim situacijama bezbedni sve dok ne pokušavate da učinite ništa inovativno, drugačije ipomalo rizično.

Sanjati kako vas je neko oborio na zemlju i zbog toga ležite najčešće predstavlja osećaj stida zbog neke druge osobe, kao i da smatrate da vam drugi ne ukazuju poštovanje koje zaslužujete. Ovakav san može govoriti i o neprijatnim situacijama i konfliktima gde biste morali da budete malo „prizemljeniji“ ako želite da izađete kao pobednik.

Sanovnik nešto ispustiti na zemlju znači da ste verovatno bili nepažljivi u nekoj situaciji i sada se zbog toga kajete.

Sanjati ogromnu pukotinu na zemlji predstavlja osećaj da vam tlo pod nogama izmiče u nekoj situaciji.

Tumačenje snova o obrađivanju zemlje i oranici u gotovo svakom kontekstu imaju dva moguća značenja. Obrađivanje zemlje je neverovatno težak posao i to zna svako ko se ikad njime bavio, a posebno ako mu je to bio jedini izvor prihoda; sa druge strane, zemlja nam nudi obilje svojih plodova i bez nje ne bismo mogli da živimo. Odatle i dva moguća značenja oranice i zemlje kao simbola u snu. Postizanje uspeha u svemu što poželimo je moguće samo ako se mnogo trudimo i ako rešimo da žrtvujemo mnoge stvari u životu – na primer, slobodno vreme ili neka zadovoljstva koja nam oduzimaju dosta vremena ili novca.

Sanjati oranje ili kopanje zemlje, pogotovo ako ste vi u snu to radili, znači da ste veoma posvećeni tome da postignete određeni cilj koji ste zacrtali, iako je on još uvek prilično daleko i da će zahtevati dosta požrtvovanosti od vas.

Međutim, zemlja može biti veoma teška u figurativnom smislu – može biti veoma tvrda, blatnjava, neplodna, puna voda ili može da se odroni i erodira. Zapravo, ovakvi snovi su prilično često i nose veoma značajnu poruku. Sanjati zemlju koja nam se urušava pod nogama, odron ili klizište koji idu prema nama i prete da nas zatrpaju, to znači da ćete morati da se suočite sa brojnim problemima u životu, ali iznad svega, sa svojim strahovima koji vam ne dozvoljavaju da živimo mirno i da razvijamo svoje ideje. Sanjati kako vas je odron zatrpao, posebno ako se čitava situacija odvijala u blizini vašeg doma, govori o tome da ćete izgubiti nešto što ste smatrali sigurnim. Ovakvi snovi se često javljaju kada smo u sred velikog konflikta sa nekom bliskom osobom, najčešće sa članom porodice, ali i kada imamo problema na poslu.

Sanjati kako obrađujete blatnjavu zemlju, natopljenu vodom ili imate nekih drugih problema da uopšte započnete sa kopanjem i oranjem obično znači da verovatno nećete uspeti da završite neki projekat do kraja zato što pristupate čitavoj stvari na pogrešan način. Ovakvi snovi obično pokušavaju da nam „otvore oči“ i podstiču nas na promene kako bismo postali bolji u onome što radimo.

Sanjati druge ljude kako obrađuju zemlju najčešće govori o vašoj osobini da više volite da drugi obave vaš posao.

Published
Categorized as Z
error: Content is protected !!