Sanovnik plakati – Šta znači sanjati plakanje

sanovnik plakati

Sanjali ste da plačete? Ne brinite, u ovom tekstu ćete pročitati zašto ste sanjali plakanje i šta to sve može značiti. Pošto postoji mnogo situacija koje se odnose na plakanje a mogu se javiti u snovima, ovde ćete naći tumačenje najčešćih:

 1. Uopšteno o plakanju u snu
 2. Glasno plakanje ili tiho jecanje u snu
 3. Šta znači kada sanjati da neko drugi plače
 4. Plakanje bebe/ dečiji plač u snu
 5. Sanjati svog oca kako plače
 6. Sanjati majku kako plače
 7. Sanjati svoju baku kako plače
 8. Sanjati prijatelja, druga, drugaricu kako plače
 9. Sanjati supružnika muža/ženu kako plače
 10. Sanjati ćerku kako plače
 11. Videti u snu bivšeg momka/ bivšu devojku u suzama
 12. Sanjati pokojnika kako plače
 13. Sanjati životinju kako plače
 14. Plakati zato što vas neko ostavlja u snu
 15. Plakati u snu i buditi se uplakan

Takođe, pozabavićemo se i religioznim pogledima na snove- šta plakati u snu znači u islamskoj, šta u hrišćanskoj veri i kakvo je hinduističko tumačenje plakanja u snu? Pokušaćemo da nađemo i odgovor na pitanje da li je plakanje u snu dobro ili loše.

Pa da krenemo…šta znači sanjati plakanje?

 1. Uopšteno tumačenje plakanja u snovima

Snovi o plakanju spadaju u najčešu vrstu snova koja se javlja većini ljudi. Sanjati plakanje može se tumačiti i ko dobar i kao loš znak.

Plakati u snu znači da otkrivate osećanja koja niste ni znali da imate. Zbog toga se na takve snove prvenstveno gleda kao na dobru stvar.

Generalno gledano, potpuno je normalno da sanjate da plačete svaki put kada vam se dešava nešto emotivno u životu, pogotovo kada je loše. Dakle, ako sanjate plakanje, prvo treba da otkrijete šta vas je to poremetilo. Ako se san sa plakanjem nastavi i često se javlja, to znači da niste zapravo otkrili šta vas to tišti i muči dok ste budni, pa se ispoljava tek nakon što zaspite.

Dobra stvar u svemu je što, kada imate snove o plakanju, postajete svesni toga da imate neki problem. To vam vaša podsvest govori da ne treba da potiskujete stvari u sebi, nego da ih rešavate.

 1. Šta znači jako glasno ili tiho plakanje (jecanje) u snu

U zavisnosti od vrste plača, tj. da li je on tih ili glasan, razlikuje se i tumačenje sna.

Glasno plakanje

Ako ste sanjali da ste glasno plakali, to je loš znak. Neki naučnici koji se bave istraživanjem snova, tvrde da glasno plakanje može biti znak nesreće. Glasno plakanje u snu govori vam da imate velik problem u životu koji vam iziskuje puno živaca i emocija, da se teško nosite sa tim i da zbog toga histerično plačete u snu.

Tiho plakanje u snu, jecanje

Ukoliko ste sanjali da jecate i tiho plačete, to znači da treba da očekujete neke lepe vesti. Jecanje u snu je znak sreće. Dakle, ako ste sanjali da tiho plačete, ne brinite. Ovo je dobar san koji vam govori da se stvari „na javi“ okreću u nekom boljem smeru i da će sve biti ok.

 1. Sanjati da neko drugi plače

Kada sanjate da neko drugi plače, koliko god se loše osećali zbog toga u snu, toliko dobro treba da se osećate kad se probudite pošto vam takav san govori da ćete imati sreće i da ćete rešiti sve probleme koje eventualno imate. Sve što vas muči će se srediti- ozdravićete ako ste bolesni, oprostiće vam se dugovi, i generalno gledano, imaćete priliku da počnete ispočetka.

Nažalost, postoji i potpuno drugačije tumačenje ovakvog sna- kada vidite nekoga da plače, to može začiti da se vaši planovi baš neće ostvariti onako kako ste zamislili.

A da biste znali kakvo je tačno tumačenje, treba da se zapitate da li je osoba koju ste videli da plače bliska vama ili je u pitanju neko koga ne poznajete? Dakle, i u ovom slučaju, tumačenje zavisi od onoga što vam se dešava u stvarnom životu. U najvećem broju slučajeva sanjati nekoga drugoga da plače je dobar znak, ali uvek treba povezati snove sa dešavanjima na javi i tek onda ćete sigurno znati šta vaša podsvest pokušava da vam kaže.

 1. Sanjati bebu kako plače

Ako ste sanjali bebu koja plače, to znači da deo vaše podsvesti smatra da ne dobijate onoliko pažnje koliko zaslužujete. Zapravo, reč je o tome da se osećate kao da niste ostvarili neke ciljeve koje ste zacrtali, pa ukoliko se snovi o bebi koja plače ponavljaju, preispitajte se i otkrijte šta ste to zanemarili ili zapostavili, kako biste se osećali bolje. Naravno, pored ovog, dubljeg značenja, sanjati bebu ili malo dete koje plače može značiti da imate strah od zasnivanja porodice. Sanjati malu bebu koja plače ima potpuno obrnuto značenje od snova o trudnoći. Ukoliko želite da znate više o snovima o drugom stanju, kliknite ovde.

 1. Sanjati oca kako plače

Ako ste u snu videli svog tatu kako plače, to može značiti da će vam se desiti nešto izvanredno u životu, ili, da treba da očekujete neke jako loše vesti. Obzirom na to da je očinska figura obično najjača ličnost, neko na koga se ugledate i koga poštujete, kada sanjate da plače, to znači da je nešto u vama iskonski uzdrmano i da treba da otkrijete šta vas je to poremetilo, što pre možete.

Pošto na snovi najčešće otkrivaju najdublje želje i strahove, iskoristite ovu priliku i pretvorite problem u neku pozitivnu promenu u životu. Ako se pribojavate nečega, posvetite tome punu pažnju, i rešite šta god vas muči. Snovi su tu da vas upozore da nešto čega možda niste ni svesni nije u redu. Preispitajte se i otkrijte šta je to.

 1. Sanjati majku kako plače

Kada sanjate da ste videli svoju majku kako plače, to je vrlo jasan i vrlo loš znak koji ukazuje na nesreću i tugu u životu. Ovaj san je znak upozorenja. Ako ste, na primer, pokrenuli posao ili planirate da uradite tako nešto uskoro, ovaj san vam govori da to ne radite jer ćete propasti. Ukoliko nemate novosti na poslovnom planu, san o majci koja plače može upozoravati na to da ćete imati smrtni slučaj u porodici. Postoje i druga tumačenja ovakvog sna koja ne ukazuju na toliku količinu nesreće, ali pokušavau da vam kažu da će vas izneveriti neko blizak, tj. neko na koga ste mislili da možete da računate, što može odnositi na posao, vezu, prijatelje… ako vam majka u snu jeca, to znači da imate neki velik problem, nesreću ili bolest sa kojom se nosite. Takođe, ovakva scena govori da vaše loše raspoloženje raduje neke ljude oko vas, tačnije, da se raduju vašoj nesreći i da im je drago što patite. Izbegavajte negativne osobe i okružite se onima koji vam žele dobro.

 1. Sanjati babu kako plače

Sanjati baku koja plače je loš znak koji govori da se nosite sa velikim bolom i tugom u stvarnom životu. Naravno, ovaj san može imati i prilično bukvalno značenje- ukoliko ste bili grubi prema baki i povredili je na neki način, ovakav san samo može biti posledica griže savesti. Takođe, sanjati baku u suzama može značiti da imate neke nerešene probleme u široj porodici. Baba koja plače može ukazivati i na to da treba da odete da je posetite, jer vam nedostaje a da toga niste ni svesni. Ukoliko i nakon što je obiđete nastavite da sanjate ovakve snove, razmislite šta vas to muči.

 1. Sanjati prijatelja, druga, najbolju drugaricu kako plače

Sanjati prijateljicu ili dobrog druga kako plače je zapravo, dobar znak koji donosi sreću. Ovakav san govori vam da ćete imati priliku da poboljšate i unpredite odnos koji imate sa porodicom i prijateljima. Očekujte dobar provod, opuštanje i uživanje u životnim uspesima. Znajte da imate osobe u životu na koje možete da računate. Ali, oprez- neka tumačenja govore da ovakav san može ukazivati na to da je prijatelju koji plače potrebna vaša pomoć. Ako znate da ih nešto muči, pružite im ruku i budite tu za njih. Ovaj san pokazuje da ste bili dobar prijatelj toj osobi, te da vam se ona divi i da vas poštuje.

 1. Sanjati surpužnika kako plače

Sanjati muža ili ženu kako plače zna da bude jako stresno, pogotovo pošto obično znači da se ga/je izneverili na neki način. Takođe, ovaj san ovori vam da imate neke probleme zbog kojih se udaljavate od vašeg životnog partnera. Nemojte kriti osećanja i potiskivati probleme, podelite sve što vas muči i isto to tražite i od vašeg supružnika. Sanjati partnera kako plače može značiti da ćete naići na težak period koji će vam još teže pasti ako ne rešite ono što vas muči. Muškarci su ti koji obično ne govore o svojim osećanjima, što može prestavljati problem na duže staze. Rešite probleme koje imate kako biste u teškim vremenima koja dolaze, bili smireni i tu jedno za drugo.

 1. Sanjati ćerku kako plače

Većina roditelja ima ovu, može se slobodno reći, noćnu moru. Ali, sanjati ćerku kako plače obično znači da imate puno nerešenih stvari u životu kojima niste zadovoljni. Takođe, ovakav san može značiti da vaša ćerka krije svoja prava osećanja (a pogotovo tugu) od vas. Verovatno ne želi da vas opterećuje svojim problemima, ali negde duboko u sebi zna da joj treba vaša podrška da bi prošla kroz težak period. Loša strana ovog sna je ta što on ukazuje na to da vaša ćerka možda stvarno misli da ne može da vam se poveri, što govori da joj falite kao roditelj. Isto značenje sna odnosi se i ako sanjate sina kako plače.

 1. Sanjati bivšeg/ bivšu kako plače

Plakanje u snu predstavlja potisnuta osećanja, iznuđena okolnostima u kojima smo se u to vreme nalazili, ili izazvana greškama koje smo napravili. Zato, san u kom ste videli bivšeg momka, muža, bivšu devojku ili ženu kako plače predstavlja podsetnik na loš period u vašem životu, kada ste bili mentalno iscrpljeni zbog veze sa tom osobom. I, iz kojeg god razloga da ste raskinuli, i dalje krivite sebe. Dakle, kada u snu vidite bivšeg kako plače, to ste zapravo vi, plačete, ali iznutra. Ovakvi snovi se najčešće javljaju nakon prekida duge veze. Ali, ne smete dozvoliti osećaju krivice da vas pojede. Prepustite se emocijama, isplačite se i sredite sve nerešeno što imate sa tom osobom, kako biste bili mirne duše i izbegli noćne more.

 1. Sanjati pokojnika kako plače

Ukoliko sanjate osobu koja je preminula kako plače, to znači da ste zapravo tužni zbog smrti te osobe. Dakle, u pitanju je ili neko ko vam nedostae, ili neko ko je bio važan u vašem životu, pa ih se sećate kroz san. San ćete rastumačiti na najpravilniji način ako znatr tačno ko je u pitanju i kakav ste dnos imali dok je ta osoba bila živa. Dakle, to može biti neki član šire porodice, roditelji, vaš partner ili neko drugi koga ste smatrali bitnim. Ovakav san donosi i jednu vrstu upozorenja, nevezanu za vaš odnos sa osobom koju ste sanjali i govori vam da se pripremite za nešto teži period života… to može biti bilo šta, od nekih starih problema, svađa i potisnutih osećanja, sa kojima ćete morati ponovo da se suočite. Saznjte više o snovima u kojima se javlja pokojnik na ovom linku-

 1. Sanjati životinju kako plače

Sanjati psa ili mačku kako cvili je prilično čest slučaj, što znači da postoji puno različitih tumačenja ovakvo sna. Dakle, ako ste sanjali psa koji plače, to znači da ćete čuti neke neprijatne vesti koje se tiču osobe koja vam je bliska. Drugo tumačenje koje uključuje psa ali odnosi se i na sve druge životinje koje se drže kao ljubimci, govori vam da ćete uspeti u životu, upkos svim preprekama i nedaćama koje vas  mogu zadesiti. S druge strane, sanjati divlju životinju kako plače govori vam da imate neprijatelje koji su ljubomorni na vaš uspeh. U nekim slučajevima se ljubomora i nesigurnost mogu odnositi na vas. Prema nekim psiholozima koji se bave inerpetiranjem snova, sanjati divlju životinju u suzama ponekad znači da ste naišli na konkurenciju, u privatnom ili poslovnom delu života. Obratite pažnju, pošto takve stvari jako utiču na psihu a samim tim i na vaše okruženje.

 1. Plakati zbog nekoga ko odlzai

Ako ste tužni ili bolujete od depresije, onda je potpuno normalno da u snu plačete zbog nekoga ko vas je napustio. Tuga je sastavni deo života i može se javiti bilo kad, pogotovo ako imate običaj da potiskujete probleme, umesto da se sa njima suočavate. Poslušajte svoju podsvest i pokušajte da otkrijete pravi problem koji stoji iza depresivnih epizoda, kako biste što pre rešili sve probleme.

 1. Plakati u snu i buditi se u suzama

Sigurno ste se nekada probudili iz sna plačući. To zna da bude jako potresno, pogotovo ako se ni ne sećate šta ste sanjali. Ali ne brinite. Obično je takvo stanje dobar znak koji govori da ste nešto preboleli i da ste sada na putu oporavka i ozdravljenja, te da u snovima prolazite kroz razna emotivna stanja, što je normalno. To što se budite u suzama, govori da je gubitak koji ste pretpeli velik. Dobra strana svega je što ste, barem kroz san, mogli da se isplačete i olakšate dušu, pošto do ovakve manifestacije najčešće dolazi kada potiskujete osećanja.

Islamski sanovnik plakanje

Prema tumačima snova islamske veroispovesti, plakanje u snu je odraz tuge, nedaće i stresa u životu. Ukoliko znate da ste zbog nečega nervozni i da vas nešto muči, bolje je da rešite to na javi nego da nosite probleme sa sobom u krevet. Ako ste pak, bezbrižni, a sanjali ste plakanje, onda je to pozitivan znak koji govori da vam predstoji lep i srećan period života.

Sanjati plakanje- biblijsko tumačenje sna

Prema hrišćanskim shvatanjima, plakanje u snu predstavlja direktno obraćanje i vezu sa Bogom. San obično označava tugu, oplakivanje i žaljenje. Ako ste u snu plakali za nekim pokojnikom, to je loš znak koji govori da vas nedaće u životu neće obići i da vas nažalost, očekuju uskoro.

Hinduistički sanovnik – Plakati u snu- tumačnje sna

U hinduizmu, plakanje u snu je dobar znak. Ukoliko u snu vidite porodicu, bliske prijatelje i rodbinu kako rone suze, to znači da će uskoro početi da vam se dešavaju lepe stvari i da je period tugovanja iza vas. Dakle, očekujte dobre vesti i kraj svim nedaćama.

Da li je sanjati plakanje dobro ili loše?

Plakanje u snu se smatra dobrim, pošto vas rasterećuje i dopušta vam da preživite sve potisnute emocije. Samo plakanje je čist emotivni čin koje pokazuje da prihvatate realnost i ono što vam se dešava. A da biste rastumačili san, potrebno je da ga zapamtite do najsitnijih detalja, da uporedite sa stvarima koje vam se dešavaju u životu i tek onda ćete moći da shvatite njegovo značenje.

Plakanje se u snu, kao i na javi, smatra zdravim načinom nošenja sa tugom, koji će vam pomoći da se izborite sa problemima i napravite pozitivnu promenu u životu.

Published
Categorized as P
error: Content is protected !!