Sanovnik golub, golubovi – Šta znači sanjati goluba

sanovnik golub

Šta znači sanjati golubove? Golubovi u snovima predstavljaju ogovaranje, vesti, ili uopšteno, komunikaciju među ljudima. Golubovi se gledaju kao glasnici i donosioci poruka iz naše podsvesti, pogotovo o našim emocijama vezanim za dom i materijalne stvari.

Takođe, golubovi predstavljaju i mir, spokoj i generalno su dobar predznak u snovima. Psihološki sanovnik smatra da je ponekad golub, posebno beli, simbol koji vam poručuje da je neophodno da „pročistite“ svoje misli – upravo negativnim razmišljanjem privlačite negativne stvari i ljude u svoj život.

Sanjati golubove bez nekog posebnog konteksta ukazuje na to da je pred vama period mira i spokoja. Vaši dugoročni planovi će se ostvariti i bićete veoma zadovoljni njihovim ishodom.I narodni sanovnik smatra da ovakav san može govoriti i o tome da je naredni period veoma povoljan za realizaciju nekih vaših planova, odnosno da treba da učinite ono što je do vas kako biste neku zamisao sproveli u delo.

Sanjati jato golubova: jato golubova u snu se može odnositi na širenje nekih glasina na javi. Pazite se lažnih vesti i informacija.

Sanjati golubove u gnezdu: sanjati mirne golubove u gnezdu je sjajan predznak i govori o odanosti, kako u ljubavnoj vezi, tako i među prijateljima. Ovakav san govori o tome da ste okruženi dobrim ljudima koji vas poštuju i vole. Ako su u gnezdu bila i mladunčad, ovakav san verovatno govori o tome da ćete pronaći zaštitu koja vam je trenutno potrebna među članovima porodice ili prijateljima.

Sanjati gnezdo bilo koje ptice je najčešće simbol našeg doma – možda doma u kom smo proveli detinjstvo ili doma u kom živimo sa sadašnjom porodicom. Da biste lakše protumačili san o gnezdu, uzmite u obzir sve ostale detalje iz sna. Ako su ptice u gnezdu uznemirene, to govori  o problemu kod kuće ili našoj brizi o nekom članu porodice.

Sanjati goluba koji napada: sanjati goluba koji vas napada ili kljuje govori o tome da će vas neko navesti ili bukvalno naterati da snosite posledice tuđih akcija. Ovakav san govori i o tome da će vas neko maltretirati na neki način, umesto da prizna svoje greške. U zavisnosti od toga kako vas je golub napadao i koji deo tela vam je kljucao, možete dobiti malo detaljniji uvid u situaciju.

Sanjati bolesnog ili povređenog goluba: sanjati povređenog goluba ukazuje na to da ćete snositi posledice zbog toga što ste bili uključeni u širenje nekih glasina i ogovaranja. Pripazite se – gledajte da ne govorite loše stvari o drugima, jer će oni to na kraju saznati i suočiće se sa vama oko toga, što vam uopšte neće biti prijatno.

Sanjati goluba u kući: da biste u potpunosti shvatili značenje ovog zna, morate malo više razmisliti šta za vas lično predstavlja simbol kućeu snu. Ponekad kuća predstavlja nas same, ali i naš osećaj sigurnosti i sreće. Ako ste sanjali kako vam golub uleće u kuću, moguće je da se plašite da će vam nešto narušiti sreću. Moguće je da ste zabrinuti za svoju decu, zdravlje nekog člana porodice ili da sumnjate da vas partner vara.

Sanjati goluba kako leti: golub u letu je simbol slobode. Golubovi mogu leteti bilo gde i nisu vezani za zemlju. Ovakvi snovi obično ukazuju na vašu želju za nekom promenom. Možda vas odavno ne ispunjava veza u kojoj ste, posao ili se nalazite u nekoj situaciji za koju mislite da je loša po vas i želite da pobegnete iz nje. Ovakav san govori da želite da proširite svoje horizonte i radite nešto novo.

Sanjati domaće golubove: sanjati domaće golubove, koji se uvek vraćaju kući ili u svoj kavez, govori o vašoj želji da se vratitte svom domu ili na neko drugo mesto gde se oećate kao kod kuće.

Sanjati kako hranite golubove: ako ste sanjali kako hranite golubove, to znači da na javi „hranite“ informacijama neku osobu koja je večito gladna toga i verovatno ih koristi da bi ogovarala i pravila spletke. Moguće je da će neko izvrnuti vaše reči i predstaviti ih u sasvim drugačijem kontekstu od onoga u kom su zaista izrečene.

Sanjati golubove kako jedu hleb: ovakav san ukazuje na to da vas u skorijoj budućnosti očekuje sreća, a moguće i neki novac na koji niste uopšte računali.

Sanjati goluba koji traži hranu: ovakav san je često znak da tražite ljubav i „hranu“ u duhovnom smislu od drugih ljudi.

Sanjati kako držite goluba: ako ste držali goluba u ruci, to govori o ljubavi i naklonosti koju dobijate od partnera. Da bi vam veza bila još bolja, veoma je važno da jasno izrazite svoje misli i osećanja i da otvoreno komunicirate.

Sanjati goluba na ruci: ovakav san je simbol poverenja i ljubavi prema voljenoj osobi. Ako u poslednje vreme imate trzavica u ljubavnoj vezi, onda je ovakav san poruka vaše podsvesti da nemate nikakvog razloga za brigu.

Sanjati goluba pismonošu: san o golubu pismonoši znači da ćete uskoro dobiti neke važne vesti, verovatno od osobe sa kojom se duže vreme niste čuli.

Ako ste sanjali kako vam je golub pismonoša doneo pismo, veoma je važno da se setite ko vam je u snu poslao to pismo. Da li verujete toj osobi? Poruka ovog sna se odnosi na važne vesti ili informacije koje ćete uskoro dobiti na javi, a ostali detalji sna će vam reći da li treba da bezrezervno poverujete u ono što čujete.

Ako ste sanjali kako vi šaljete nekome poruku preko goluba pismonoše, to je znak da imate neke važne informacije ili uvide koje želite da podelite sa drugima. Ovakav san odražava vaše brige i nervozu oko toga kako će ta poruka biti primljena, odnosno da li osoba kojoj je upućena zaista želi da je čuje.

Sanjati kako ubijate iil koljete goluba: ubijanje goluba u snu govori o tome da vas je uznemirilo neko ogovaranje koje ste čuli, ili neka tuđa ideja ili komentar. Imate velikih problema da se izborite sa negativnim mislima o osobi za koju smatrate da vam svašta priča iza leđa. Osećate se nesigurno i plašite se šta bi ta osoba mogla još reći o vama.

Sanjati kako terate golubove: ako ste u snu pokušavali da oterate golubove sa određenog mesta, to govori o tome da često stavljate svoje potrebe ispred tuđih. Ovakav san govori o tome da se drugi često nađu uvređeni vašim ponašanjem i sebičnošću i da pripazite na takav stav u budućnosti, jer biste time mogli oterati od sebe i ljude koji su vam veoma dragi.

Sanjati kako jedete golubije meso: ako ste sanjali kako jedete goluba, to ukazuje na vašu želju da imate više slobode u radu i da izrazite svoju kreativnost.

Sanjati dva goluba: san u kom su se pojavila dva goluba govori o lepoj i harmoničnoj ljubavnoj vezi. Čak i ako ste sami, ovakav san govori o razumevanju i uzajamnom poštovanju sa članovima porodice i bliskim prijateljima.

Sanjati nekoliko golubova koji se bore oko hrane: ovo je znak frustracije i agresivnog „takmičenja“. Moguće je da će u nekoj društvenoj grupi u kojoj se krećete (prijatelji, poznanici, čak i posao) doći do svađa i neslaganja, što bi na kraju moglo dovesti do raspada grupe.

Sanjati mladunče goluba: san o mladunčetu goluba govori o tome da ćete uskoro započeti novu ljubavnu vezu. Ta veza će verovatno biti duga i značajna za vas, a nije isključeno ni da će se završiti brakom.

Sanjati mrtvog goluba: mrtvi golubovi u snu govore o tome da ćete napustiti osobu koju poznajete i sa kojom se družite – moguće je da već duže vreme razmišljate o trajnom prekidu kontakta sa tom osobom.

Sanjati belog goluba: beli golubovi su veoma povoljan znak koji ukazuje na harmoničnu i skladnu ljubavnu vezu, a moguće i na venčanje sa voljenom osobom. Takođe, beli golub je univerzalni simbol mira, te je moguće da ovakav san predstavlja vašu želju da okončate neki konflikt.

Sanjati crnog goluba: smatra se da su crni golubovi simbol tuge i nesreće. Međutim, ponekad je ovakav san samo manifestacija vaše anksioznosti.

Published
Categorized as G
error: Content is protected !!