Sanjati vaške šta znači? Sanovnik vaške

sanovnik vaske

Po narodnom verovanju, sanjati kako imate vaške u kosi ima veoma pozitivno značenje. Međutim, sa psihološke tačke gledišta, san o tome kako imate vaške ukazuje na nešto što vas nervira i tišti.

Sanjati vaške može značiti: da u blizini imate osobu kojoj ne možete verovati; dobru sreću; postizanje ciljeva; sprečavanje neke loše stvari i osećaj zarobljenosti. Detalji sna su veoma važni za tačno tumačenje. Same vaške nam obično vraćaju uspomene na detinjstvo i rane školske dane. Možda ste u snu osećali kako vas vaške ujedaju i bili žrtva ovih „vampira“ koji vole da nam sisaju krv. U nastavku ćemo videti šta sve može da znači sanjati vaške.

U drevnom folkloru, vaške su se smatrale simbolom muškarca koji ima veliku moć da privuče žene. Dakle, po narodnom verovanju, vaške predstavljaju sjajan seksualni život!

Nije isto sanjati vaške na svojoj i tuđoj glavi.

Ponekad vaške postanu otporne na pesticide koji se stavljaju u šampone protiv njih i koje možemo kupiti u svakoj apoteci, te ti preparati prestaju da deluju. Ako ste sanjali da imate vaške i pokušavate da ih istrebite, to ukazuje na vaš osećaj da se morate prepustiti nečemu u životu. Prosečnoj vaški je potrebno oko deset dana da proizvede između 50 i 150 jajašca – da, ovo zvuči veoma odvratno. Vaške najčešće dobijaju deca i, srećom, one žive obično u kosi.

Vaške su poznate pod latinskim nazivom Pediculus humans capitis i zapravo su paraziti. Sigurno ste kao dete makar jednom imali vaške i znate kakav nepodnošljiv svrab izazivaju – pošto je ovo praktično univerzalna pojava, nije čudo što su vaške relativno čest simbol u snovima. Ako ste sanjali da imate vaške ili ih videli na četki za kosu, to je, sa duhovnog aspekta, relativno pozitivan simbol, ali može označavati i nešto što se neće desiti uprkos naznakama da hoće, ili osećaj zarobljenosti.

Šta znači sanjati vaške?

Vaške su veoma iritantna pojava iz prostog razloga što „napadaju“ kosu i izazivaju jak svrab po glavi, a ponekad i po čitavom telu. Veoma je teško otarasiti se ove napasti i zato, kada sanjate ove naporne parazite, to ima jako simboličko značenje. One mogu predstavljati i pozitivne i negativne stvari u zavisnosti od drugih detalja koji su se pojavili u snu i sveukupnog utiska koji vam je san ostavio. Kao što smo naveli na početku, sanjati vaške u svojoj kosi može ukazivati na dobre odnose i ljubavni život iz bajke!

Glavno značenje snova o vaškama

Ako ste sanjali vaške, to ukazuje na neke minorne probleme, ali i na seksualno zadovoljstvo. Vaša podsvest kroz ovaj san pokušava da vam poruči da u vašem životu trenutno postoji nešto što nije sasvim u redu i deluje kao da vi trenutno ne znate kako biste rešili taj problem – možda je reč o karijeri ili novcu? Vaške predstavljaju pravu napast i teško je otarasiti ih se, te stoga ovaj simbol u snu može ukazivati na teška vremena zbog problema. Ako delujete brzo i nađete efikasna rešenja, imate velike šanse da izbegnete teške posledice.

Šta znači sanjati ubijanje vašaka?

Kao što smo već naveli, ponekad su vaške otporne na šampone sa pesticidima. Kada sanjate da ste uspešno istrebili vaške, po starom narodnom verovanju, takav san predstavlja novac i finansijski prosperitet. Ako trenutno radite na nekom projektu koji bi trebao da vam donese novac – to će se uskoro i desiti. Kako ovo narodno verovanje možemo povezati sa psihološkim aspektima sna? Potpuno istrebljivanje vašaka ukazuje na neku vrstu „nagrade“, tako da san o tome kako ste se uspešno rešili vašaka može ukazivati na to da ćete dobiti novac i da će vaši napori konačno biti nagrađeni – to su svakako dobre vesti. Napredak na finansijskom planu takođe može biti rezultat unapređenja ili povišice na vašem radnom mestu, ili prosto nekakav bonus. Vaša posvećenost poslu i naporan rad su se konačno isplatili, tako da je sada vreme da se opustite i uživate.

Šta znači sanjati da čistite kosu od vašaka?

Ako ste u snu lako ubijali vaške i vadili ih iz kose, ili ako ste ih uništili šamponom, to označava da postajete izuzetno uspešni u svom poslu. Ako ste zaposleni, verovatno možete očekivati povišicu ili unapređenje koje će doći uz velike počasti i doneti vam veću stabilnost u život. Dobićete dodatno samopouzdanje i nećete imati razloga za brigu. Imaćete sreće u svakom poduhvatu!

Šta znači sanjati tamne i crne vaške?

Ako ste sanjali vaške koje su crne ili tamnije nego što je to zapravo slučaj na javi, to je predznak uspeha u doglednoj budućnosti. Posao ili projekat na kom trenutno radite će vam doneti priznanja, a i dosta novca. Neko će primetiti koliko se trudite i koliko napora ulažete, tako da će vam se ukazati i dosta novih poslovnih prilika. Ovakav san ukazuje na plodan period koji je pred vama, i zato dajte sve od sebe da te prilike mudro iskoristite. Investirajte sve svoje resurse u stvari za koje mislite da će vam poboljšati život – to uključuje i vreme koje ćete posvetiti samo sebi i odmoru koji vam je potreban.

Šta znači sanjati gnjide?

San u kom ste videli gnjide u tuđoj kosi je znak dobre sreće u životu. Bićete uspešni u svemu šro preduzmete, tako da možete slobodno da se upustite u svaku avanturu i poduhvat koji vam padnu na pamet. Potezi koje ste isplanirali za blisku budućnost će biti krucijalni za vašu budućnost u terminima opšte situacije u vašem životu i svih životnih domena – sve će ići u pozitivnom pravcu. Međutim, ako ste sanjali da imate gnjide u svojoj kosi, to ukazuje na potrebu da „raščistite“ neke stvari. To se može odnositi na rešavanje nekih konkretnih problema ili na rešavanje odnosa sa ljudima sa kojima radite.

Sanjati vaške na telu

Ako ste sanjali vaške kako vam mile po telu, to ukazuje na vaše nepravedno ponašanje prema određenoj osobi ili osobama. Takav nerazuman stav i ponašanje mogu biti srž problema u odnosima između vas i ljudi koje poznajete duže vreme.

Sanjati kako iščešljavate vaške iz kose

Sanjati kako gustim češljem „iščešljavate“ vaške iz kose kako biste ih se otarasili, to je odičan predznak. To može značiti da ćete uskoro na trijumfalan način rešiti određena pitanja i probleme koji vas muče već duže vreme. Kada uspete da se ratosiljate svih neprijatnosti koje vas ometaju u životu, moći ćete da živite srećno i bez stresa.

Sanovnik vaške na jastuku

Šta znači sanjati vaške na jastuku? Ako ste sanjali kako vidite vaške koje mile po jastuku ili posteljini, to može biti simbol vašeg ponovnog susreta ili produbljivanja odnosa sa članovima porodice i/ili rodbine od kojih ste se u poslednje vreme otuđili. Takođe, ovaj san može ukazivati na to da će se stvari u vašem domaćinstvu uskoro promeniti na bolje i da vas očekuje period obilja i harmonije u domu.

Sanjati vaške u tuđoj kosi

Deca često imaju vaške, tako da ako vaše dete trenutno ima vaške, to što ih sanjate nije ništa čudno. Međutim, ako bez ikakvog „vidljivog“ razloga sanjate da neko drugi ima vaške, to znači da ćete postići izuzetno velik uspeh zahvaljujući nekoj drugoj osobi, ili samo njenom prisustvu u određenom momentu na određenom mestu. Ta osoba će vam na neki način pomoći da dođete do ciljeva koje već neko vreme očajnički pokušavate da postignete.Sanjati vaške na tuđoj glavi uglavnom nosi sa sobom pozitivnu energju, što znači da bi trebalo da se opustite i uživate u plodovima svog rada. U narodnim verovanjima, sanjati vaške u tudjoj kosi znači da će vas nadređeni nagraditi za vaš težak i naporan rad. Samo nastavite da se trudite kako ne biste razočarali sami sebe. Ako ste „sam svoj gazda“ i nemate šefa, onda ovakav san o vaškama ukazuje na vreme samotnjaštva i razmišljanja.Za vas priredio SANOVNIK PLUS SANJARICA.

Published
Categorized as V
error: Content is protected !!