Sanjati trudnoću šta znači? Sanovnik trudnoća

sanovnik trudnoca

Šta znači sanjati trudnoću? Snovi o trudnoći ili porođaju za neke osobe mogu biti veoma uzbudljivi i pozitivni, dok za druge mogu biti alarmantni. Snovi u trudnoći se odnose na mnogo više stvari od želje za trudnoćom.

Šta je bitno za tumačenje sna o trudnoći? Trudnoća je česta metafora i simbol koji se odnosi na naša emotivna, duhovna, psihološka stanja i međuljudske odnose. Mnogi snovi koji uključuju trudnoću nemaju nikakve veze sa pravom, fizičkom trudnoćom i roditeljstvom, sa plodnošću ili reproduktivnim sistemom.

Ovo su neki od najčešćih snova koje je prikupio SANOVNIK PLUS a u kojima je trudnoća glavna tema…

  • sanovnik trudnoća porodjaj
  • sanovnik trudnoca blizanci
  • sanjati trudnocu zensko dete
  • sanjati trudnocu musko dete
  • sanjati trudnocu sa bivsim deckom
  • abortus
  • sanjati trudnocu tudju
  • sanjati trudnoću majke
  • kad muškarac sanja trudnoću
  • test za trudnoću

Za tumačenje ovog sna veoma je bitno da li ste trenutno trudni? U prvom delu članka su značenja snova za devojke i žene koje nisu trudne a u drugom za trudnice .

Sanovnik porođaj

Šta znači sanjati porodjaj ili trudove? San u kome je glavna tema porodjaj može biti metafora za težak rad i napor koji ulažete u nešto. Ako ste se u snu porodili, takav san se može odnositi na rađanje nove ideje ili ubiranje plodova nekog teškog rada. U zavisnosti od konteksta, porođaj koji ste sanjali može odražavati i lični rast koji se odnosi na razvoj vašeg „unutrašnjeg deteta“ ili nekog sličnog aspekta vaše ličnosti.

Ako ste zapravo trudni ili pokušavate da zatrudnite, sanjati porđaj može biti i samo odraz vaših strahova i nervoze vezane za porođaj.

Sanovnik trudnoća blizanci

Šta znači sanjati trudnoću sa blizancima? Ako ste sanjali kako ste rodili blizance, to je ili naglasak na simbolu deteta ili, što je verovatnije, predstavlja neki vaš unutrašnji konflikt. Blizanci često predstavljaju dve suprotne strane. Ako ste u snu videli blizance, svakako je potrebno da razmislite šta koji od njih predstavlja. Dobro nasuprot lošem? Imati dete ili se odreći te mogućnosti? Nastaviti sa određenim projektom ili ne? Šta je trenutno u vašem životu u konfliktu? Kad odgovorite sebi na to pitanje, verovatno ćete shvatiti i zašto ste sanjali trudnoću sa blizancima.

Ako ste makar malo upoznati sa astrologijom, sanjati rođenje blizanaca može biti i referenca na zodijački znak Blizanaca. Pošto su blizanci očita poveznica sa ovim zodijačkim znakom, razmislite o svim značenjima i osobinama koje se pripisuju ovom znaku – to vam može pružiti dodatni uvid u značenje sna blizanci.

Sanjati trudnoću muško dete

Šta znači sanjati trudnoću sa muškim detetom? Ovaj san je povezan je sa našim ciljevima, duhovnim razvojem i muškim kvalitetama.Ako nemate decu, trudnoća sa dečakom može predstavljati okolinu koja nas podržava u našim naporima da postignemo nešto.Generalno ovo je dobar san.Sanjati trudnoću i muško dete može ukazivati na to da biste mogli otkriti da ste zapravo snažniji, mudriji i hrabriji nego što ste mislili da jeste.

Sanjati trudnoću žensko dete

Sanjati trudnoću sa ženskim detetom znači da znate tačno šta želite u životu.Žensko dete je dobar znak, i ukazuje da će se vaši planovi polako ali sigurno ostvariti.Ako imate neke planove povezane sa poslom ovaj san je pozitivan znak ali počnite ozbiljnije da ih sprovodite u delo.

Za žene koje su stvarno trudne, ovaj san može ukazivati na njihovu želju da saznaju pol svoje nerođene bebe ili beba.

Sanjati trudnoću sa bivšim dečkom ili mužem

Sanjati trudnoću sa bivšim dečkom ili bivšim mužem može značiti da možda još uvek imate skrivena lepa osećanja prema svom bivšem.Ako san uključuje i pojavu vašeg bivšeg, to može značiti da će se stari odnos vratiti ako i dalje imate kontakt sa bivšim.Ako ste u novoj vezi ili braku sanjati trudnoću sa bivšim dečkom ili suprugom može da znači da niste zadovoljni svojim trenutnim životom i okruženjem i da želite ponovo da proživite svoju prošlost.

Sanjati kako rađate trojke

Ako ste sanjali da ste rodili trojke, to ima drugačije značenje u odnosu na san o rađanju blizanaca. Broj tri ima veoma velik značaj u mnogim religijama u kulturama. Ako ste sanjali da ste rodili trojke, razmislite o tome koje „trilogije“ imaju najveći značaj za vas lično. Da li su to Otac, Sin i Sveti Duh? Majka, otac, dete? Prošlost, sadašnjost, budućnost?

Većina snova u kojima se pojavljuje trojka kao značajan simbol predstavlja sanjačevu prošlost, sadašnjost i budućnost, kao i trenutne borbe da se donesu neke važne odluke i postignu važni ciljevi koji imaju veze sa tim područjima života. Da li primenjujemo na trenutnu situaciju sve što smo naučili iz neke prošle situacije? Da li reagujemo na svoju prošlost umesto na ono što je pred nama? Tri bebe u snu se mogu odnositi na potencijal koji imamo da „odrastemo“ na različite načine i krenemo u različitim pravcima u zavisnosti od onoga čemu dozvolimo da utiče na nas. Trojke nas mogu naučiti da izvlačimo pouke iz prošlosti i da ih neprekidno imamo u vidu kada razmišljamo u budućnosti, ali da ipak ostanemo u sadašnjosti.

Sanjati abortus ili pobačaj

Sanjati abortus ili pobačaj simbolični su gubitak mogućnosti, gubitk važne osobe (u kontekstu odnosa), gubitak poverenja, dragocenih projekata ili dostignuća.

Ako sanjate abortus po vašoj odluci, to simbolizira da još niste spremni za životne promene i da odustajete od novog smera u životu.

Sanjati kako rađamo nešto što nije beba

Ako ste u drugom stanju i sanjate kako rađate nešto što nije beba, taj san jasno govori o vašim strahovima vezanim za zdravlje bebe ili onome šta će ta beba jednog dana biti, jer još uvek niste imali prilike da se zaista upoznate.

Ako ovo doslovno značenje nije primenjivo na vas, onda se ovakav san može odnositi na vaše strahove povezane sa mogućim rezultatima vašeg novog razvoja u određenom pravcu, ideje ili projekta. Takođe, ovo se može odnositi i na oklevanje da izrazite sebe i strah od osude okoline. Ako ste sanjali da ste rodili nešto zastrašujuće, onda je ovakav san refleksija vaših strahova da će vas drugi osuđivati ili da neće prihvatiti promenu ili izraz vaše prave ličnosti.

Sanjati test za trudnoću

San o testu sa trudnoću najčešće odražava strah ili nadu vezanu za začeće i trudnoću, ali se može odnositi i na to kako snevač prati i testira neki napredak u smislu razvoja i završetka nekog važnog projekta. Ako nikako ne možete da shvatite šta je vaša podsvest pokušala da vam poruči ovim snom, dobro razmislite o tome u kojoj životnoj fazi života se trenutno nalazite ili u kom smislu želite da „porastete“ i bolje se razvijete kao osoba. „Važan projekat“ može biti nešto što se odnosi na vašu psihu, vašu karijeru, porodicu, društveni život ili nešto drugo što vam je značajno na emotivnom ili duhovnom planu.

Sanjati kako ste trudni, ali beba je mrtva

Za trudnice je ovakav san prava noćna mora – i uvek se odnosi na strahove i brige vezano za bebino zdravlje.

Međutim, u drugim okolnostima, beba koja umire ili je već mrtva ukazuje na to da trenutno iz nekog razloga niste u stanju da nešto privedete kraju. San o umirućoj bebi može ukazivati i na nešto što ste zanemarili. Takav san je poruka da je dete u vama zanemareno ili veoma ranjivo, te da je neophodno da mu što pre ukažete dužnu pažnju.

Sanjati bebu koja umire na porođaju

Ako ste trudni ili želite da zatrudnite, ovaj san se odnosi na vaše brige vezane za trudnoću.

Međutim, simbolički posmatrano, mrtva beba se može odnositi na nešto u vašem životu što je bilo puno potencijala i obećanja, ali se završilo prerano i neočekivano. Moguće je da ste izašli iz veze koja vam je delovala kao „ono pravo“, ili niste dobili posao za koji ste mislili da ćete ga sigurno dobiti, ili se plan o kupovini vaše kuće iz snova izjalovio.

Sanjati majku koja umir na porođaju

Sa simboličkog aspekta, ovakav san može značiti da trenutno činite neke ogromne žrtve i zanemarujete sopstvene potrebe kako biste postigli neki cilj. Smrt majke takođe može predstavljati i kraj nečega starog kako bi se „napravilo mesta“ za nešto novo. Ako sanjate da ste vi umrli na porođaju, to obično ima pozitivno značenje – neki vaši stari obrasci ponašanja figurativno umiru kako bi na scenu stupili novi i bolji.

Sanjati tuđu trudnoću

Ako ste sanjali kako je neka druga osoba trudna, moguće je da trenutno mislite da je ta druga žena trudna – i ništa više. Ako to nije slučaj, moguće je da osećate bliskost sa tom osobom, a trudnoća se u tom slučaju odnosi na vašu sve veću i veću povezanost. Druga osoba može predstavljati i neki aspekt vaše ličnosti. Ako je taj aspekt vaše ličnosti „trudan“, to može predstavljati novi potencijal za rast i razvoj u tom domenu. Na primer, ako sanjate da je neka vaša prijateljica, koja je po prirodi veoma ekstrovertna, u drugom stanju, moguće je da vam san ukazuje na to da vaš lični „aspekt“ povezan sa društvenošću i ekstrovertnošću ima potencijala za dalji napredak i razvoj. Možda je ovo poruka da treba da budete otvoreniji i druželjubiviji.

Sanjati trudnoću majke

Ako ste sanjali trudnoću svoje majke to znači da vam je potrebna veća bliskost sa njom.Sanjati trudnoću majke može i da se odnosi na vaš strah da ne izgubite njenu podršku i ljubav.

Sanjati trudnog muškarca

U mnogim kulturama postoje neka uvrežena uverenja o snovima u kojima je muškarac trudan. Za neke je to dobar, za druge loš predznak. U kulturama u kojima je zastupljen patrijarhat, ovakav san se smatra pozitivnim predznakom jedino ako je i beba muškog pola. Ako se muškost i mačizam cene u datoj kulturi, trudnoća muškarca, pogotovo ako je beba devojčica, smatra se uvredom za muškost muškarc iz sna.

San o trudnom muškarcu, ili kada muškarac sanja da je trudan, može nositi mnoga od već navedenih značenja. Trudnoća se može odnositi i na to da sam muškarac želi da ima dete, ili san može nositi i simboličku poruku, o ličnom rastu i razvoju psihološkog i duhovnog aspekta onoga ko je imao ovakav san; takođe, san se može odnositi na neki važan plan ili projekat.

U obzir uvek moramo uzeti i kulturološki kontekst, posebno kada je reč o ovakvim specifičnim snovima, poput sna o muškoj trudnoći. Ako snevač pripada kulturi (ili potkulturi) koja na izražavanje emocija kod muškaraca gleda sa neodobravanjem i ograničava takvo ponašanje, trudnoća se može odnositi na sponu muškarca sa svojim unutrašnjim „ja“ i „unutrašnjim detetom“. Kao i u svim snovima, značajan je i osećaj koji ste imali u samom snu. Osećaj besa ili uznemirenosti u snu nosi sasvim različito značenje od sna u kom ste osećali sreću i generalno pozitivan osećaj vezan za trudnoću.

Snovi o trudnoći tokom trudnoće

Ako ste trenutno u drugom stanju, verovatno ste primetili promene u svojim snovima. Mnoge žene imaju življe snove tokom trudnoće i lakše ih pamte. Zašto? Kod trudnica se javljaju značajne hormonalne promene, češće i više spavaju, imaju više problema sa spavanjem i mnogo više stvari sa kojima se moraju „boriti“. Svi ovi faktori su savršeni recept za češće snove.

Posebno tokom prva dva trimestra, žene često imaju snove koji se odnose na plodnost (bašte, voće, cveće, jaja) i amniotsku tečnost ili plodovu vodicu (plivanje, ribe, voda).

Tokom drugog trimestra, snovi trudnice često odražavaju promene koje se javljaju kako u majčinom telu, tako i kod samog fetusa koji se razvija.

Ako u ovom periodu sanjate sićušna stvorenja, to je možda vaša slika nerođene bebe i može čak ukazivati i na faze njenog razvoja. Mnoge majke tvrde kako su sanjale sve složenije i složenije životinje kako je trudnoća odmicala, počev od najjednostavnijih riba do krupnijih sisara složene građe i fiziologije.

Tokom poslednjeg trimestra, snovi postaju specifičniji i više vezani za samu bebu, i obično se odnose na majčine misli o njenom putu ka majčinstvu ili njene strahove vezane za sam porođaj, bolove i odgajanje deteta.

Published
Categorized as T
error: Content is protected !!