Sanjati stepenice šta znači?

sanovnik stepenice

Šta znači sanjati stepenice? Snovi nastaju u vašoj podsvesti dok spavate. Oni su isprepletani proizvod vaše mašte i stvarnosti, zbog čega se i zna da mogu nastati na više načina ali najvažnije od svega je način na koji ih protumačite.  Snovi o stepenicama nisu retki i mogu imati mnogo različitih značenja. Sve zavisi od osobe koja sanja. Zato, morate znati kako da otkrijete pravo značenje.

Šta je važno za tumačenje sna o stepenicama?

U snovima obično postoji puno detalja na koje malo ko obraća pažnju, a trebalo bi, zato što vam baš ti detalji mogu pomoći da otkrijete ključno značenje sna.

Kada je reč o stepenicama, postoji nekoliko stvari na koje morate obratiti pažnju: da li ste se penjali uz stepenice u snu, ili ste silazili dole? Zatim, kakva je konstrukcija stepenica- da li idu u spiralu, pravo, u polu krug? Da li su stare ili nove, sjajne ili ofucane, da li su možda pokretne stepenice? Pokušajte da zapamtite što više detalja. U daljem tekstu, naći ćete više različitih tumačenja koja će vam pomoći da otkrijete šta to vaša podsvest pokušava da vam kaže.

Sanovnik sanjarica tumačenje sna stepenice

Sanjati strme stepenice

Sanjati penjanje uz stepenice je dobar znak koji ne treba da zanemarite. U slobodnoj interpretaciji, ovaj san vam govori da se vaš život kreće u pravom smeru i da uživate u njemu. Strme stepenice su oličenje produktivnosti i dobrog puta na kom se nalazite, tako da slobodno nastavite dalje. Ako ste se pritom u snu i penjali uz te stepenice, to znači da ćete dostići cilj koji ste zacrtali.

Ali, penjati se uz stepenice kojima nema kraja, to znači da imate finansijske probleme koje još uvek niste rešili. Zbog ovoga je jako važno da tačno zapamtite svaki delić sna, kako biste pravilno mogli da protumačite njegovo značenje.

Ako ste u snu silazili niz strme stepenice, to je najčešće loš predznak. On vam obično govori da treba da se pripremite za nešto loše što će vam se desiti u životu i za šta će vam trebati puno strpljenja.

Sanjati slomljene stepenice

Ako ste sanjali da se penjete uz izlomljene stepenice, to obično nije dobar znak. Ovakav san se odnosi na narušeno emotivno stanje i tugu koju osećate. Takođe, može značiti da ste u prošlosti uradili nešto što ne možete sebi da oprostite i što vas trenutno tišti.

Sanjati stepenište na kom nedostaju stepenice

Obično, stepenice u snu predstvljaju ili neki napredak (ako sanjate da se penjete uz njih) ili predviđaju neke probleme u predstojećem periodu (ako sanjate da silazite). Međutim, ukoliko sanjate da fali stepenik, to znači da imate cilj koji ste zacrtali, ali ne znate kako da ga ostvarite.

Sanjati stepenice koje se raspadaju

Ako imate ovakve snove, oni ukazuju na lošu sreću u budućnosti. Vaša podsvest želi da vam, kroz snove o stepenicama koje se raspadaju kaže da pred vama predstoji težak period u kom će vam život biti težak. Zato se psihički pripremite na teške dane koji dolaze i budite jaki.

Sanjati spiralno stepenište

Postoji više vrsta stepenica, kako na javi tako i u snu, pa, ako sanjate spiralno stepenište, ne treba da ga ignorišete pošto je u pitanju dobar znak. Spiralne stepenice su simbol ponovnog rođenja, restarta, koji će vam pomoći da se razvijate i na psihičkom nivou. Ukoliko ste prošli kroz neku minus fazu u životu, spiralne stepenice u snu vam govore da ćete uskoro izaći iz nje i da će vam biti bolje. Spiralno stepenište je dobar znak koji predviđa lepe stvari u životu, opšte napredovanje i boljitak, pa možete očekivati neke pozitivne promene.

Sanovnik silaziti niz stepenice

Šta znači sanjati silaženje niz stepenice? Ovo vam je sigurno jasno- silazak niz stepenice u snu označava nešto loše, najčešće se odnosi na neku unutrašnju borbu koju imate, ili podsvest pokušava da vam ukaže da nešto potiskujete. Svakako vas nešto tišti, poput problema na poslu, u ljubavi, porodici i slično, sigurno znate i sami o čemu je reč, samo je potrebno da to osvestite, kako biste mogli da počnete da rešavate. Silazak niz stepenice simbolizuje oklevanje i napetost, kao i neke negativne emocije poput besa, frustraicije i sličnih. Ovakav san može biti odraz nekih problema i patnje koju ste pretpeli u prošlosti, a koja vas još uek muči, bili vi toga svesni ili ne. Kada se probudite, pokušajte da rešite to što vas proganja, kako biste konačno imali mira.

Silaziti niz pokretne stepenice

Sanjati silaženje niz pokretne stepenice, u nekim slučajevima može označavati gubitak nečeg materijalnog, kao i dobitak tako nečega. Ponekad ovakav san može govoriti da se polako „spuštate na zemlju“, tj. otkrivate i prihvatate sebe takvog kakvi ste.

Sanjati stepenice koje se ljuljaju

Ako ste sanjali stepenice koje se ljuljaju i osećali ste strah, to znači da se bojite promena koje vas uskoro očekuju u životu, ili da iza sebe ostavljate strašnu prošlost od koje nećete moći da pobegnete.

Videti bele stepenice u snu

Najčeše, bele stepenice u snu simbolizuju smrt i raj. Ali to nije baš uvek tako. Belo stepenište ne odnosi se samo na smrt čoveka, nego i na kraj dotadašnjem načinu života i sistemu vrednosti. To znači da ste shvatili da možete da budete srećni i bez stvari i drugih normi usađenih u današnje materijalističko društvo.Bele stepenice predstavljaju zadovoljstvo sobom i trenutnim stanjem života i svesti.

Sanovnik pad niz stepenice

Sanjati pad niz stepenice govori vam da ste analitična osoba koja procenjuje svaku situaciju u kojoj se nađe. Ovakav način razmišljanja mogao bi da vas navede na velike uspehe, i pritom vam pomogne da sačuvate mentalno zdravlje.

Sanovnik praviti stepenice

Praviti stepenice u snu šta znači? Ako ste sanjali da pravite stepenice, to obično govori da ste pod nekim pritiskom, bilo na poslovnom ili privatnom planu. Najverovatnije je u pitanju strah od nečeg lošeg što bi moglo da se desi.

Sanjati silazak niz stepenice- islamsko tumačenje

Ukoliko ste muslimanske veroispovesti, a sanjali ste kako silazite niz stepenište, to znači da dolazite ili odlazite na putvanje. Ponekad se ovo može povezivati i sa željom da date otkaz. Po islamu ukoliko u snu, po silasku niz stepenice vidite da prilazite nekoj kući, gazdinstvu ili porodici, očekujte da će vam stići neki novac. A ako na putu niz stepenice vidite put koji je prazan, ili neke nepoznate osobe, to znači da ste tužni i da patite. Preispitajte zašto se tako osećate. Ukoliko vas put nakon silaska sa stepenica vodi u gustu šumu, do crkve, džamije, ili do nekog jezera, to znači da postajete pravi vernik i da bi trebalo da počnete da se molite u snu.Islamski sanovnik smatra da u skladu sa produbljivanjem vere, silazak niz stepenice tumači se kao spremnost na pokajanje i odricanje svega što navodi na greh. A ako pri silasku sa stepenica naiđete na neku životinju poput lava, zmije i sličnih, znači da vas očekuju teška vremena i da morate biti oprezni. Slično tome, silazak niz stepenice u snu može vas upozoravati da su pijatelji od kojih ste tražili pomoć oko nečega neiskreni prema vama i da vam ne žele dobro.

Sanovnik sanjarica i tumačenje snova

Snove je jako teško tumačiti samo na osnovu toga što ste sanjali. Zato je jako bitno da uzmete u obzir sve što vam se dešava u životu, kao i da zapamtite što više detalja iz samog sna. Svaki san ima neko skriveno značenje, koje u sebi nosi i pouku i potencijano rešenje problema koji vas muči. Snovi vam mogu pomoći na puno načina, pa ih nemojte olako shvatati i zanemarivati. Napravite dnevnik snova u koji ćete redovno unositi sve što sanjate. Na ovaj način ćete najlakše moći da pratite kako ono što vam se dešava na javi utiče na vašu podsvest, i pomoći će vam da imate sve na jednom mestu kada budete želeli da ih rastumačite.

Kakvo je biblijsko značenje stepenica u snu?

Generalno gledano, sanjati stepenice obično znači da napredujete u životu, kako na poslovnom, tako i na emotivnom i duhovnom nivou. To se može odnositi i na situacije u kojima dugo tapkate u mestu, te vam ovakav san govori da ćete uskoro napraviti korak napred. Sanjanje stepenica može se odnositi i na vaše samopouzdanje, kao i na odnos prema drugim stvarima iz okruženja. U svakom slučaju, odnosi se na neki napredak, a kada povežete san sa stvarima koja vam se trenutno dešavaju u životu, najbolje ćete znati šta je u pitanju. Ukoliko biste gledali na san iz negativne perspektive, moglo bi da se kaže da niste zadovoljni trenutnom situacijom u životu i onim kako trenutno napredujete. Sanjati stepenice može označavati vašu želju da odrastete, bilo da je zbog osećaja odgovornosti ili prosto zbog stvari koje ćete moći da radite kada ste odrasli.

Published
Categorized as S
error: Content is protected !!