Sanjati selidbu šta znači? Sanovnik selidba

sanovnik selidba

Šta znači sanjati selidbu? Snovi o preseljenju se najčešće odnose na velike životne promene i potpune prekretnice, ili makar na želju da vam se tako nešto desi. Obratite pažnju na to gde i kako se selite u snu – da li je fokus sna bio na iseljavanju iz stana i iznošenju stvari ili na tome da se useljavate u novi stan i uređujete ga. Takođe, ljudi i stvari koji su se pojavili u snu vezanom za selidbu su takođe važni za interpretaciju ovakvog sna.

Da biste pravilno protumačili san o selidbi i shvatili koju poruku on nosi, razmislite dobro o tome koji deo čitavog procesa selidbe je bio glavni motiv sna, kao i o tome kakve emocije vam je izazvao san. U nastavku navodimo osnovna značenja najčešćih snova o selidbi – to će vam dati naznaku u kom pravcu treba da idete sa tumačenjem sna.

Sanjati kako se useljavate u kuću: u zavisnosti od konteksta sna, kada i gde ste se selili, ovaj san može imati nekoliko različitih značenja. Treba uzeti u obzir neke važne detalje.

Sanjati kako se useljavate u sasvim novu kuću govori o tome da vas uskoro očekuje povoljan i srećan period. Verovatno ćete dobiti nešto veće i vrednije od nečega što trenutno imate.

Sanjati kako se useljavate u stari stan ili kuću je čest san. Ako ste sanjali da se ponovo useljavate u stan ili kuću u kojoj ste nekada živeli, to odražava vašu želju da se povežete sa svojim korenima. Kuća ili stan koji ste sanjali određuju period života u koji biste želeli da se vratite – razmislite šta vam nedostaje iz perioda kada ste živeli na tom mestu; to može biti stari partner, prijatelj ili posao. Međutim, ako ste sanjali da se useljavate u svoj stari stan ili kuću koja u snu deluje sasvim ruinirano (ili je generalno to slučaj i na javi), to često govori o tome da je pred vama problematičan period i da bi trebalo da se pripremite na oskudicu i malo „stegnete kaiš“.

Sanjati kako se sami iseljavate iz stana: ako ste sanjali da se iseljavate iz stana ili kuće kako biste negde živeli sami, to govori o vašoj jakoj potrebi da postanete nezavisni. Modža ste dobili veća zaduženja na poslu ili obaveze u nekom drugom životnom domenu, što doživljavate kao neku vrstu priznanja i sada želite da se osamostalite.

Sanjati kako se useljavate u stan ili kuću sa nekim: san o tome kako se useljavate zajedno sa nekim u zajednički stan govori o tome da ste spremni da vezu sa tom osobom „prebacite“ na viši nivo intimnosti i bliskosti.

Sanovnik selidba u kuću iz detinjstva: ako ste sanjali kako se useljavate u kuću u kojoj žive vaši roditelji i/ili u kuću u kojoj ste proveli detinjstvo, to ne znači nužno da vam je budućnost na neki način ugrožena. Ovakav san mnogo češće govori o tome da vam nedostaje porodični život sa roditeljima, ili makar način života kada ste bili mlađi, bezbrižniji i sa daleko manje obaveza. Moguće je i da ste nedavno videli ili čuli nešto što vas je podsetilo na detinjstvo ili boravak u toj kući, tako da vaš um samo „prorađuje“ te informacije kroz san.

Sanjati kako selite nameštaj: u zavisnosti od vrste nameštaja koji ste selili u snu, ovakav san takođe može imati različita značenja, slično snu o useljavanju u kuću. Uopšteno govoreći, važno je da razmotrite značenje samih komada nameštaja i njihovu funkciju kako biste protumačili san; takođe, to tumačenje bi trebalo povezati sa ostatkom sna, gde se selite ili odakle se selite i slično. Kada „povežete konce“ po tom pitanju, verovatno ćete mnogo lakše shvatiti poruku sna. Na primer, ako ste sanjali kako selite krevet ili dušek, to ukazuje na promene u vašem privatnom i seksualnom životu. Ako ste sanjali kako selite poslovni računar ili radni sto, to govori o promenama na poslovnom planu.

Sanjati kako se selite u drugo okruženje: u zavisnosti od ostalih detalja u snu, a i onoga što se dešava sa vašim životom na javi, ovakav san takođe može imati nekoliko različitih značenja. Sa tumačenjem ovog sna je najbolje početi tako što ćete razmotriti osećanja koja su vam se javila u snu povodom selidbe. Generalno gledano, san o tome kako se selite u sasvim novo okruženje – u neki udaljeni grad ili drugu državu – uglavnom govori o tome da želite da pobegnete od neke situacije u svom životu.

Sanjati da se selite u inostranstvo: ako ste sanjali da se selite u neku udaljenu, „egzotičnu“ državu u koju ste oduvek želeli da odete makar kao turista, to govori o vašoj velikoj želji za novim načinom života i nečim „egzotičnim“, što će vam razbiti rutinu. Vaša podsvest vam govori da ste možda na dobrom putu da tako nešto i privučete u svoj život ili da je zaista vreme da isprobate u nešto novo. San o preseljenju u drugu državu je jasna poruka o tome da priželjkujete neko takvo iskustvo.

Sa druge strane, ako sanjate kako se selite u inostranstvo koje ne smatrate „egzotičnim“ (zemlja u okruženju, zemlja u kojoj ste već bili ili govorite jezik ili imate prijatelje i rođake tamo i slično), to predstavlja vašu neodlučnost i odlaganje da se suočite sa nekim problemom koji imate i da se potrudite da ga rešite. Na ovaj način, vaša podsvest vam govori da bi sve moglo biti u redu kad biste jednostavno napustili čitavu tu situaciju i sve započeli ispočetka.

Sanjati kako se selite u drugi grad: san o tome kako se selite u drugi grad često ukazuje na okončanje neke situacije ili odnosa. Iz prošlosti se „selite“ u nešto novo. Razmotrite svoju trenutnu životnu situaciju kako biste bolje razumeli ovaj san. Na primer, ako sanjate kako se selite u drugi grad nakon diplomiranja ili zbog potrage za poslom, to se odnosi na vašu promenu od toga da ste zavisni od nekog (ili neko od vas) i da postajete nezavisni

Za pravilno tumačenje ovakvog sna, razmotrite i samo okruženje u koje ste se u snu selili kako biste bolje razumeli san. Na primer, ako ste sanjali da se selite u veliki grad, to može govoriti o tome da ste trenutno sasvim fokusirani na svoju karijeru i želite da uspete u velikom gradu, gde živi više ljudi; sa druge strane, možda žudite za takvim načinom života jer vam se život u malom mestu čini dosadnim i kao da vam se ništa ne dešava. Ako sanjate kako se selite u mirniji gradić ili selo, takav san može ukazivati na vašu unutrašnju potrebu da se „skrasite“, da zasnujete porodicu i stvorite dom.

Sanjati kako pomažete nekom da se preseli: ovakav san najčešće ukazuje na situaciju u kojoj se plašite promena. Prihvatate promene samo onda kada to morate i neko od vas to traži, ali ih gotovo nikada ne inicirate sami.

Sanovnik sanjati partnera kako se iseljava iz zajedničkog stana: ako ste sanjali supružnika ili dečka/devojku sa kojim živite kako se iseljava iz stana ili kuće u kojoj zajedno živite, to obično govori o tenziji između vas i vašoj želji da se stvari smire. Moguće je da vam vaša podsvest na ovaj način poručuje da ćete morati da poradite na odnosu sa tom osobom i rešite probleme sa kojima se suočavate, ili vas voljena osoba može na kraju i napustiti. Takođe, ovakav san je ponekad način da naša psiha pokuša da predstavi scenario u kom se vaš život odvija bez te osobe. Takvi snovi nisu toliko retki – naš um tokom spavanja kao da pušta filmove putem kojih nam pokazuje kako bi naš život mogao izgledati u nekim drugačijim uslovima i takvi snovi su najčešće vezani za naše strahove – u ovom slučaju, strah od gubitka voljene osobe.

Ako trenutno imate nekih problema u vezi ili braku, ovakav san može biti suptilna poruka vaše podsvesti da vam trenutni način života verovatno ne odgovara. Uzmite u obzir i to kako ste se u snu vi osećali povodom toga što vas partner napušta – ako vas to nije naročito potreslo i uznemirilo, možda vam podsvest poručuje da bist rastanak verovatno lako prihvatili, ili, sa druge strane, da zapravo možete lako prihvatiti neke promene koje vam trenutno deluju zastrašujuće.

Published
Categorized as S
error: Content is protected !!