Sanjati šefa šta znači? Sanovnik šef

sanovnik sef

Šta znači sanjati šefa? Dovoljno je iritantno kada vam neko tokom dana govori šta da radite, ali kada dođete kući i legnete da spavate, poslednja stvar koju želite da vidite je vaš šef. Verovali ili ne, snovi o šefovima su češći nego što mislite, i takvi snovi mogu biti veoma bizarni.

Šefovi se mogu pojaviti u snu iz mnogo razloga, tako da je za tumačenje sna veoma važno da uzmete u obzir svoj stav sa šefom. Osobi koja je dobila otkaz šef u snu predstavlja nešto sasvim različito u odnosu na san o šefu koji sanja osoba koja je od svog šefa dobila unapređenje. Zato guglove pretrage vezane za reč „šef“ idu od „grliti svog šefa“ do „sanjati kako šef umire“. U zavisnosti od konteksta sna, vaš trenutni ili nekadašnji odnos sa šefom najviše govori o tome šta je značio vaš san o šefu.

Pored toga, san u kome se pojavio vaš šef može biti manifestacija nekih aspekata vaše ličnosti koje biste voleli da istaknete ili koji su, sa druge strane, možda potisnuti u podsvesti. Vaša podsvest u snu koristi „sliku“ šefa kako bi vam skrenula pažnju na nešto.

Šef kao simbol u snovima:

Šef kao simbol u snovima može predstavljati:

  • Autoritet
  • Moć koju neko ima nad nama
  • Napredak
  • Vodič/savetodavac
  • Zadovoljstvo ili bes

Sanovnik tumačenje i značenje najčešćih snova u kojima se pojavljuje šef/šefica

Sanjati intimnost sa šefom

Kada se sve sabere i oduzme, mnogi od nas provode više vremena u kancelariji sa kolegama nego kod kuće. Sa ljudima na poslu razvijamo odnose slične onima koje imamo sa voljenom osobom, članovima porodice i prijateljima, mada su takvi odnosi ponekad „prinudni“ i ne sklapamo ih uvek svojom voljom.

Podsvest koristi snove da nam na neobičan, ponekad čak i smešan način pokaže šta zaista osećamo prema drugim ljudima, ponekad i kroz snove o intimnosti. Snovi u kojima se ljubimo, grlimo ili čak imamo seks sa svojim šefom su prilično česti. Da li to znači da ste potajno zaljubljeni u svog šefa? Naravno da ne.

Ovakvi snovi vam samo poručuju da ste možda povezani sa svojim šefom nekim malo dubljim odnosom od čisto profesionalnog, da ga cenite i poštujete kao osobu i prijatelja. Moguće je i da gledate tu osobu kao uzor i želite da budete više nalik njoj u nekim situacijama. Ako imaju prirodan autoritet ili deluju preozbiljno, normalno je želeti da imamo takve kvalitete u određenim situacijama.

Naravno, nije retka pojava ni da ljudi maštaju o romatničnoj vezi sa svojim šefom. Ako ste svesni da vas šef privlači na taj način, san o intimi je samo manifestacija vaših želja.

Sanjati mrtvog šefa

Da li ovakav san govori da će vaš šef umreti uskoro? Teško. Smrt se u snu zapravo obično smatra pozitivnim simbolom. Smrt u snovima najčešće ukazuje na neku vrstu završetaka nakon kojih slede novi počeci.

U zavisnosti od toga kakav odnos imate sa šefom menja se i značenje sna. Recimo da se nikad niste najbolje slagali sa svojim šefom – ovakvi snovi ponekad mogu predstavljati kraj neprijatnog odnosa. Ponekad se i mi sami menjamo, tako da njihovo ponašanje nema više uticaja na nas.

Sanjati bivšeg šefa

Snovi o šefovima koji su otišli iz firme ili šefovima iz firmi u kojima ste vi nekada radili su takođe veoma česti. Baš kad pomislite da ih nikad više nećete videti, oni vam se pojave u snu. Ovakvi snovi su česti kada se nađete u nekoj problematičnoj situaciji, sličnoj onoj koju ste imali sa tim šefom, ili se nađete u blizini osobe koja po nekim karakteristikama dosta podseća na tog šefa.

Opet, interpretacija sna zavisi od vašeg odnosa sa tom osobom. Na primer, ako ste imali jako loše iskustvo sa tim šefom, moguće je da sada opet imate posla sa nekim ko pokušava da vas iskoristi ili se na neki način ponaša prema vama kao taj šef koga ste sanjali.

Sanjati da se plašite šefa ukazuje na problem sa autoritetima i strah da zauzmete stav pred takvim ljudima. Moguće je da se plašite da ćete izgubiti nešto vredno ako ne budete ispunili tuđa očekivanja ili ne izvršavate naređenja i instrukcije baš onako kako vam je rečeno.

Sanjati kako ste šef, iako na javi to niste, ukazuje na vašu autoritativnu stranu. Razmislite u kojoj životnoj situaciji vi imate potpunu kontrolu nad svim aspektima te situacije. Možda uživate u tome što kontrolišete stvari, ali ovakav san ponekad govori i o gomili nametnutih obaveza i odgovornosti koje uopšte ne želite i koje biste najradije prepustili nekom drugom.

Ako trenutno nemate nikakvih problema sa šefom koji bi se mogli odraziti kroz direktan san o njemu, obavezno se zapitajte šta se kod te osobe ističe, šta je prvo što vam padne na pamet kad pomislite na tu osobu. Šefovi uglavnom predstavljaju našu sposobnost da preuzmemo odgovornost za nešto na sebe i da donesemo teške odluke. Da li je potrebno da budete malo autoritativniji kod kuće ilil u ljubavnoj vezi? Da li je potrebno da preuzmete kontrolu nad nekom situacijom? Ukoliko trenutno imate problema sa članom porodice, ljubavnim partnerom ili prijateljem, san u kom se pojavljuje šef govori da vi morate preuzeti kontrolu i rešiti taj problem.

error: Content is protected !!