Sanjati pištolj šta znači?

sanovnik pistolj

Šta znači sanjati pištolj? Sanjati pištolj najčešće predstavlja strah, agresiju, bes i potencijalnu opasnost. Pištolj predstavlja i našu sposobnost da upotrebimo moć i sredstva koja imamo na raspolaganju da se odbranimo od pretnji koje vrebaju u životu; takođe, pištolj može ukazivati na „usijanu glavu“, brzopletost i nerazmišljanje kada naiđemo na neku neočekivanu prepreku. Sa psihoanalitičke tačke gledišta, pištolj predstavlja falusni simbol.

Imajte na umu i sledeće: ako ste službeno lice i nosite službeni pištolj ili često igrate „pucačke“ igrice, ovakvi snovi nemaju toliki značaj kao što imaju kod ljudi koji se ne bave profesijom ili hobijem koji je vezan za bilo kakvu vrstu vatrenog oružja.

Tumačenje najčešćih snova u kojima se pojavljuje pištolj

Sanjati kako kupujete pištolj: ako ste u snu kupovali pištolj, razmislite o tome zbog čega ste ga uopšte nabavljali – to bi mogao biti ključ za interpretaciju sna. Da li ste pokušavali da nabavite pištolj jer ste želeli da se od nečega zaštitite, da odete u lov ili da povredite ili ubijete nekoga? San o kupovini ili drugom načinu nabavljanja pištolja znači da preduzimate ozbiljne korake ka ostvarivanju nekih svojih ciljeva, i naumili ste da ih ostvarite na ovaj ili onaj način.

Sanjati kako repetirate pištolj je upozorenje da dobro pazite da vaš temperament ne izmakne kontroli i da ne „izgubite glavu“ u nekoj važnoj situaciji. Takođe, ovaj san može govoriti i o vašoj sposobnosti da se branite u određenoj situaciji. Spremni ste da preduzmete akciju kada procenite da je prava prilika za to – to može biti i početak svojevrsne bitke koju ćete morati da vodite.

Sanjati kako praznite okvir pištolja, odnosno vadite metke iz njega, govori o tome da period intenzivnog pritiska i stresa polako prolazi. Sada možete malo da se odmorite pre nego što nastavite dsa borbom. Ovakav san često govori o tome da zaista treba da se opustite i da nije neophodno da budete napeti i na oprezu sve vreme.

Sanjati kako nosite pištolj u rukama obično govori o tome da ste veoma ponosni na svoju moć i autoritet i da se ne libite da je svima pokažete.

Sanjati kako krijete poštolj, pogotovo ako je pištolj napunjen i repetiran, ukazuje na to da potiskujete velik bes i ljutnju. Pokušajte da nađete kreativan i konstruktivan način da eliminišete te negativne emocije i misli, jer ćete u suprotnom „eksplodirati“.

Sanjati kako nosite pištolj u opasaču je znak da ste spremni da skočite na svaki znak opasnosti. Odlično ste pripremljeni da izađete na kraj sa svakim problemom sa kojim biste se mogli suočiti.

Sanjati kako čuvate oružje: ako ste sanjali da imate čitav arsenal oružja u kući, to ukazuje na vašu podsvesnu potrebu za skloništem i zaštitom, jer se osećate kao da vam svet oko vas na neki način preti. Izložena kolekcija oružja u snu je znak moći i ponosa na sve što ste postigli u životu.

Sanjati pištolj uperen u vas: ovakav san obično predstavlja neku vrstu konfrontacije. Razmislite o tome zašto je u snu pištolj bio uperen u vas i kakve vam je emocije to izazvalo. Da li ste bili u mogućnosti da uzvratite istom merom, odnosno da i sami izvadite pištolj i zapretite svom napadaču? Da li je neko uperio pištolj u vas da bi vas opljačkao ili ste bili meta ubice?

San o tome kako neko upire pištolj u vas govori o tome da ste „pod lupom“ u nekoj neprijatnoj ili škakljivoj situaciji. Na primer, možda ste na poslu dobili neko zaduženje koje niko nije želeo, a vi iz nekog razloga niste mogli da ga odbijete kao ostali; ili vas neki prijatelj ili rođak pita za uslugu koju ne možete da odbijete, ali vam nije ni naročito drago što to morate da radite. Plašite se onoga što bi moglo uslediti ako odbijete nečiji zahtev i slažete se da učinite to što se od vas traži. Možda ste se našli u nekoj situaciji protiv svoje volje i osećate se zarobljeno i kao da vas drugi iskorišćavaju i zloupotrebljavaju.

Pokušajte i da se setite kako je neko u snu uperio pištolj u vas, jer vam to može otkriti dodatne detalje poruke koju vaša podsvest pokušava da vam pošalje. Na primer, ako vam je neko uperio pištolj u glavu, to je simbol neke urgentne situacije u kojoj nemate drugog izbora osim da se povinujete tuđim zahtevima. Ako ste sanjali kako vam je neko gurnuo pištolj u usta, to govori o tome da se plašite da iskažete svoje mišljenje i stavove.

Sanjati kako neko puca u vas iz poštolja govori o tome da ste trenutno u sred nekog značajnog konflikta. Osećate se kao žrtva ili kao da se neko baš okomio na vas. Razmislite o tome da li ste u snu očekivali pucnjavu – da li ste videli onoga ko drži pištolj pre nego što je pucao? Ako su vas meci samo pogodili iznebuha, moguće je da podsvesno osećate da vam neko nešto radi iza leđa na javi.

Sanjati kako uzvraćate vatru: ako ste sanjali kako pucate na osobu ili osobe koje su prethodno pucale na vas, to je znak da ste veoma defanzivni u nekoj situaciji; sa druge strane, ovakav san ponekad može ukazivati i na vaš potisnut problem sa pasivnoagresivnim ponašanjem i/ili autoritetima.

Sanjati kako prisustvujete pucnjavi iz pištolja obično govori o tome da prisustvujete raznim vrstama konflikata na javi – moguće je da je reč o čestim porodičnim svađama ili radnom okruženju u kome su stvari među kolegama veoma „uzavrele“ i napete.

Sanjati kako vas neko juri sa pištoljem znači da pokušavate da pobegnete od neke figure od autoriteta.

Sanjati kako ste povređeni u pucnjavi: kod ovakvih snova je veoma važno da obratite pažnju na deo tela u koji ste upucani i da detaljnije proanalizirate značenje delova tela u snu. Na primer, ako ste primili metak u ruku, to znači da neko na neki način pokušava da vam oduzme mogućnost da radite ili da uzvratite istom merom. Ako ste sanjali da ste pogođeni u nogu, to govori o tome da ti napadi značajno utiču na ravnotežu u vašem životu.

Na kraju, razmislite o tome gde se u snu odigrala pucnjava, kao i o tome da li ste vi pucali ili bili žrtva. Mesto na kome se odigrala pucnjava daje dodatne uvide o tome šta je izvor vašeg besa i agresije. Recimo, ako ste sanjali pucnjavu u banci, to možda znači da vaša frustracija potiče od nerešenih finansijskih problema ili da se osećate kao da su vaša materijalna dobra ugrožena na neki način.

Sanovnik značenje sna pištolj koji se zaglavio govori o tome da ćete u poslednjem momentu naići na neku prepreku u nekoj značajnoj situaciji. Možda ste nedavno iznenada dobili neki važan zadatak koji treba da obavite za veoma kratko vreme i niste ga uspešno priveli kraju.

Sanovnik tumačenje sna pokvaren pištolj, koji neće da ispali metak, obično znači da treba da promenite pristup određenim stvarima. Ako određeni način rešavanja problema ne daje zadovoljavajuće rezultate, zastanite malo i razmislite na koji biste još način mogli da postupite i da dobijete željeni rezultat.

Ako ste sanjali pištolj koji ne radi jer ste zaboravili da stavite metke u njega ili pištolj u kom je ponestalo metaka, to znači da će neki vaši napori biti uzaludni.

Sanovnik pištolj koji pogađa pogrešnu metu govori o tome da ulažete vreme i napore u pogrešne stvari i verovatno i sami vidite da napretka nema. Ako ste sanjali da pucate iz pištolja, a metak pogađa nekog slučajnog prolaznika, to govori o tome da neki vaši postupci povređuju ljude oko vas, iako vam nije bilo ni na kraj pameti da bi takvi postupci mogli imati takve posledice. Ponekad je reč o vašem nekontrolisanom izražavanju ljutnje ili čak i agresije, što pogađa ljude koji su vam bliski, bez obzira na to što oni nisu „meta“ vaših izliva besa. Na primer, možda ste pod ogromnim stresom na poslu, ali se nenamerno iskaljujete na članovima porodice.

Sanjati kako pucate u nekog iz pištolja: ako ste sanjali kako ste upucali nekog, to govori o vašoj agresiji i besu usmerenom prema toj osobi – verovatno je smatrate krivcem za nešto loše što vam se desilo. Ako ste sanjali da ste uperili pištolj u nepoznatu osobu ili u životinju, to znači da vaša agresija plaši ljude oko vas na javi. Na primer, ako ste sanjali kako upirete pištolj u psa ili mačku, to može predstavljati situaciju u kojoj tražite nešto od nekog bliskog prijatelja – ta osoba verovatno to ne želi da uradi, ali se oseća obaveznom iz nekog razloga i zato vas ne odbija.

Pištolj kao seksualni simbol u snu: iz frojdovske perspektive, pištolj predstavlja penis i muški seksualni nagon. Stoga pištolj može predstavljati moć i plodnost. Kod ove interpretacije, pištolj koji ne funkcioniše kako treba ili metak ne ide tamo gde treba predstavlja impotenciju ili strah od impotencije.

Sanovnik mali pištolj: san o malom pištolju ukazuje na to da ciljate neku vrlo specifičnu „metu“. Taj vaš cilj je mali i kratkoročan, ali ćete ga verovatno i lako postići.

Sanjati vazdušni pištolj ili pištolj igračku: ovakvi snovi ukazuju na to da želite više moći i autoriteta. Možda ste trenutno u takvom položaju da vaš prirodni autoritet ne dolazi do izražaja. Na primer, san o pištolju-igrački može predstavljati situaciju u kojoj radite kao pomoćnik šefa; uz tu „lažnu“ moć ste u mogućnosti da „šefujete“ svima koji su podređeni vašem šefu.

Published
Categorized as P
error: Content is protected !!