Sanjati banane šta znači? Sanovnik banane

sanovnik banane

Šta znači sanjati banane? Snovi o voću se uglavnom povezuju sa senzualnošću i seksualnom željom. Zbog svog falusnog oblika, banana se u psihoanalizi obično smatra simbolom muških genitalija; zbog meke pulpe, banana može biti simbol i muške seksualne aktivnosti.U nastavku pogledajte detaljo tumačenje snova o bananama….

Poput drugih voćki, banane u snovima se takođe smatraju i simbolom plodnosti. Snovi o bananama takođe mogu biti tesno povezani i sa vašim mentalnim aktivnostima.

Prema Frojdovim psihoanalitičkim tumačenjima, ako žena sanja banane, to znači da u seksualnoj sferi njenog života generalno vlada harmonija. Trenutne ljubavne veze su zadovoljavajuće i budućnost deluje obećavajuće. Kada žena sanja kako bere zrele banane, to se smatra podsvesnom željom za dominacijom nad partnerom.

 Sanovnik tumačenje i značenje snova o bananama

Šta znači sanjati banane? Značenje najčešćih snova o bananama

Banane se kao simbol mogu javiti u snovima na mnogo načina. Značenje sna se razlikuje od toga kakve ste banane sanjali i šta ste sa njima radili – jedna trula banana predstavlja sasvim drugačiji simbol od gomile lepih i zrelih banana. U nastavku opisujemo nekoliko najčešćih snova vezanih za banane.

Sanjati kako jedete banane

Ako ste sanjali kako jedete bananu, to ponekad može biti poruka vaše podsvesti da obratite više pažnje na to šta jedete. Da li se hranite zdravo? Šta hrana koju jedete dugoročno čini vašem telu?

Ako ste sanjali kako jedete banane i uživate u njohvom ukusu, to govori da ste veoma samouvereni u nekoj važnoj situaciji na javi. Ako ste obično jako obazrivi prilikom donošenja odluka, san o bananama znači da ste spremni da se posvetite nekom projektu i da ste gotovo sigurni da će ishod tog projekta biti pozitivan.

Sa druge strane, ako ste sanjali da jedete banane i da vam uopšte ne prijaju, to može ukazivati na kajanje zbog nečega što ste uradili ili trenutno radite; moguće je da osećate nelagodu i uzrujanost zbog nečega što ste prinuđeni da uradite ili nikako ne možete da se otresete „gorkog ukusa u ustima“ koji nosite zbog nekog prethodnog iskustva ili nečega što ste uradili.

Sanjati kako neko drugi jede banane

Ako ste sanjali kako neko drugi jede banane, razmislite o svom stavu prema toj osobi. Ako je reč o nekome koga poznajete – šta mislite i osećate prema toj osobi? Ako ste sanjali nepoznatu osobu koja jede banane, pokušajte da se setite kakav vam je utisak ta osoba ostavila u snu. Dobro razmislite da li ta osoba zaista predstavlja nekog drugog ili neki aspekt vaše ličnosti. Na primer, ako ste sanjali kolegu s posla kako jede banane, moguće je da se osećate kao da neko preuzima zasluge za vaš rad i trud. Takođe, ovakav san može govoriti o tome da vas posao sasvim iscrpljuje.

Sanjati zgnječene ili trule banane

Ako ste sanjali zgnječenu bananu ili kako stajete na bananu, to može predstavljati vaš osećaj da ne živite život punim plućima i da ne iskorišćavate svoje potencijale u potpunosti. Verovatno ste u depresivnoj fazi kada vam sve deluje kao čisto traćenje vremena, napora i energije. Ovakav san ponekad ukazuje i na vaše duboko razočarenje u nekoga ili nešto na javi. To uključuje i razočarenje u samog sebe, jer možda imate utisak da niste u stanju da ispunite tuđa očekivanja.

Sanjati kako ste stali na koru od banane

Kora od banane je česta slika koju vidimo u crtanim filmovima, skečevima i TV serijama – najčešće tako što neko nemarno baci koru od banane na tlo da bi se odmah zatim glavni lik okliznuo o nju i pao.

Iako je mala verovatnoća da će vam se tako nešto zaista desiti na javi, ovakav san predstavlja jasan simbol „okliznuća“ – ako ste sanjali kako ste se okliznuli na koru od banane, moguće je da ćete se na javi isto tako „okliznuti“, odnosno da ćete imati problema zbog tuđe ili svoje nemarnosti i zanemarivanja nečega što je veoma očigledno, ali vi niste na vreme obratili pažnju na to. Ako sanjate sasvim trulu koru od banane, to je simbol nepopravljive greške.

Sanjati kako kupujete banane

San o kupovini banana govori o tome da nećete profitirati od onoga što trenutno radite, kao i da će takva situacija potrajati neko vreme; ovaj san može ukazivati i na gomilu nepotrebnih troškova koje imate. San o kupovini banana je jasna poruka da ne vidite plodove svog rada, bez obzira na to što dajete sve od sebe.

Ako ste muškarac, san o kupovini banana govori o tome da bi trebalo ponekad da prepustite kontrolu nad vezom svojoj partnerki – jedino tako možete ostvariti harmoničan i izbalansiran odnos. Ako ste žena, san o kupovini banana je obično predznak emotivne krize, te je najbolje da se psihički pripremite na tako nešto.

Sanjati kako prodajete banane

Sanjati kako prodajete banana ukazuje na to da će vaši napori biti uzaludni, kao i da ćete možda zbog nečega izgubiti kontrolu nad sobom i imati emotivni ispad.

Za muškarca, ovakav san obično znači da nekome nedostajete i da neko želi da vas vidi. Ako ste žena i sanjate kako prodajete banane, to je znak da ste veoma popularni kod suprotnog pola i da ćete imati sreće u ljubavi. Ako ste u vezi, ona je veoma skladna i ljubav je obostrana – potrudite se da tako i ostane.

Ako ste sanjali da prodajete lepe, zrele banane, to znači da je ovo povoljan period za nova poznanstva – gledajte da se više krećete u društvu i da izlazite, jer tako možete stupiti u kontakt sa osobama koje vam jednog dana mogu biti od velike pomoći.

Sanjati kako berete banane

San o  tome kako berete banane ukazuje na prekretnicu u ljubavnoj vezi. Ako želite da se vaša veza nastavi, trebalo bi da joj se više posvetite i da odvojite malo više vremena za voljenu osobu.

Ako ste muškarac i niste u vezi, san o branju banana ukazuje na ulazak u ljubavnu vezu sa nekom osobom koju već poznajete i često srećete.

Ako ste žena, ovakav san je predznak ljubavne veze sa muškarcem sličnog temperamenta koji vam se verovatno već dopada.

Ako ste student ili trenutno pohađate neki dodatni kurs koji će vam koristiti za posao, san o branju banana govori o tome da će se vaši napori uskoro isplatiti u svakom pogledu.

Ako vodite svoj posao, ili ste makar na liderskoj poziciji u firmi u kojoj radite, san o branju banana je izuzetno povoljan predznak i govori o tome da ćete verovatno sklopiti dobar posao oko koga se trudite već duže vreme.

Sanjati drvo banane

Sanjati drvo banane se obično smatra lošim predznakom i ukazuje na neke nevolje koje su već počele – ako imate nekih problema, malo je verovatno da ćete ih uspešno rešiti u dogledno vreme. Ako vodite svoj posao, ovakav san ukazuje na gubitke. San o drvetu banane često ukazuje i na probleme u ljubavnoj vezi ili braku.

Sanjati zelene banane

Zelene banane ili bilo koje drugo zeleno voće govori o tome da još uvek nije vreme za nešto što želite. U najpozitivnijem kontekstu, ovakav san govori o nečemu novom – novom poslu, ljubavnoj vezi i slično. Ipak, još uvek niste spremni za tako nešto i morate sačekati pre nego što preduzmete bilo kakvu akciju vezanu za tu novu priliku.

Banane kao simbol energije

Banane su veoma kalorično voće puno šećera, tako da u snovima mogu predstavljati simbol energije i snage. Da li ste puni energije i elana vezano za nešto što trenutno radite ili ste umorni i iscrpljeni?

Banane su i omiljena užina i to iz dobrog razloga – one su izvanredan izvor kalijuma. Kada tokom dana osetite umor, jedna banana vam može dati dovoljno energije da pregurate do večeri. Ako ste sanjali banane, razmislite o tome koliko energije imate u poslednje vreme i kako je banana izgledala u snu. Na primer, stara kora od banane ukazuje na to da se osećate iznureno i „istrošeno“. Sa druge strane, drvo puno zrelih plodova spremnih za berbu i jelo je znak da ste prepuni konstruktivne energije i da jedva čekate da tu energiju usmerite na nešto.

Zdravlje i ishrana

Zdravlje je najvažniji deo svačijeg života, priznavali mi to svesno ili ne. Banane su čest simbol ishrane i dijeta u marketinškom svetu, tako da često i u snovima imaju takvo značenje. San o bananama je ponekad znak da bi trebalo da obratite više pažnje na svoje trenutne navike vezane za ishranu i zdravlje. Da li vam je način života trenutno takav da dugoročno može naškoditi vašem zdravlju? Ako je odgovor na to pitanje da, onda je san o bananama jasna poruka da morate nešto da menjate što pre.

Drugi razlog zbog kog često povezujemo banane sa zdravljem je njihova žuta boja. Žuta boja u snovima ponekad predstavlja osećaj slabosti, znak upozorenja na nešto ili kukavičluk.

Novac i finansije

Da li ste trenutno u finansijskim problemima? Ako jeste, san o bananama vam može dati dobar uvid u situaciju.

Banane su voće, a voće u snovima često govori o tome koliko je naš svakodnevni rad zapravo produktivan i kakve plodove takvog rada možemo očekivati. Razmislite o tome kakvo vam je trenutno finansijsko stanje. Da li se osećate kao da radite nešto veoma produktivno ili kao da uzalud traćite vreme na nešto što uopšte nije isplativo?

Pripremio: Sanovnik plus

error: Content is protected !!