Šta znači sanjati sat (časovnik)

sanovnik sat

Šta znači sanjati sat? Satovi u snovima ukazuju na važnost vašeg vremena na javi. Razmislite o tome gde je u snu stajao sat i kako se ponašao – ukombinujte to sa emocijama koje vam je san ostavio kako biste ga lakše protumačili. Uvek kada tumačite san uzmite u obzir svoje reakcije i utiske. U nastavku navodimo interpretacije najčešćih snova o satovima.

Sanjati sat: bilo kakav sat u snu ukazuje na to da je vreme za nešto u vašem životu. Ako ste u snu samo videli sat, razmislite šta se okolo dešavalo i gde se sat nalazio. Na primer, sat sa kukavicom obično govori o tome da je vreme da se trgnete i uradite nešto. Možda ste spremni da započnete određene projekte ili prihvatite neke izazove u životu. Sa druge strane, moguće je i da očekujete da se nešto desi uskoro i taj događaj ne zavisi od vas.

Sanjati zvuk sata koji kuca govori o tome da vam prolazi vreme za nešto dok se vi bavite rutinom. Obratite pažnju na zvuk sata – pošto podseća na zvuk otkucaja srca, ovakav san se može odnositi na vaše zdravlje. Ako vas uskoro očekuje neki važan događaj (na primer, venčanje), ovakav san samo odražava vaše iščekivanje tih događaja.

Sanjati kako podešavate sat: ovakav san ukazuje na važne životne ciljeve koje trenutno postavljate sebi. Međutim, ako ste sanjali da navijate sat ili stavljate baterije u digitalni sat, takav san ukazuje na to da je potrebno da se potrudite malo više oko postizanja tih ciljeva.

Sanjati sat koji ne stoji kako treba, odnosno ako je sat okrenut naopačke ili ne možete da vidite brojčanik iz nekog razloga, to govori o tome da vam je zaista potrebno da svoj život sagledate iz nove perspektive. Verovatno vas sama slika koju imate o sebi i način na koji iskorišćavate svoje vreme zbunjuju.

Sanovnik pokvaren sat govori o vašem strahu od toga da nećete uspeti nešto da uradite na vreme. Verovatno ste „izgubili pojam o vremenu“ i čeka vas još mnogo važnih stvari, a vi ste svesni da vam ponestaje vremena i da će vam to stvoriti velike probleme.

Međutim, ako ste sanjali pokvaren sat, a na javi je neko vama bitan ozbiljno bolestan, ovakav san može ukazivati na vreme koje ističe toj osobi.

Sanjati pokvaren sat koji ide unazad obično ukazuje na to kako ide vaš život. Možda osećate  da vas određeni životni događaji vraćaju u nazad. Niste uspeli da postignete neke svoje planove i ciljeve, već ste ostavljeni zaglavljeni u rutini na pola puta.Pokvaren časovnik često ukazuje i na vašu želju da vratite vreme i ispravite neku grešku, ili jednostavno da se vratite u neki period života u kom ste imali manje briga i problema.

Sanjati sat koji ide ubrzano: ovakav san najčešće govori o tome da ste preokupirani nečim čemu se rok približava. Možda se osećate kao da vam ponestaje vremena da nešto završite. Nemate dovoljno vremena za nešto i ovo je način da vam podsvest saopšti da treba malo da se ubrzate i uradite što više za što kraće vreme.

Sanovnik tumačenje sna budilnik: ovakav san najčešće govori o tome da vam vreme za nešto ističe i da ste veoma uzbuđeni i nervozni zbog nadolazećih događaja. Ako ste sanjali da navijate budilnik, to govori o veoma važnom događaju koji vas očekuje – verovatno će vam se ukazati neka jedinstvena prilika koju biste lako mogli propustiti ako ne budete pažljivi. Sanjati da ste se uspavali, iako je budilnik zvonio govori o tome da uopšte ne primećujete znake upozorenja na to da se približava nekakav rok – pošto ste se ulenjili ili jednostavno zaboravili na neke svoje obaveze, mogli biste imati problema.

Sanjati kako dobijate sat na poklon: ovakav san govori o tome da ćete biti nagrađeni za svoj naporan rad ili za to što ste pomogli drugima da završe nešto na vreme. Sanjati kako dobijate pokvaren sat na poklon je obično loš predznak.

Sanovnik značenje sna ručni sat: i ovo je jedan od snova koji služi kao podsetnik da nemate dovoljno vremena za nešto, verovatno za neku važnu ličnu odluku. Ako ste sanjali kako nosite sat na svojoj ruci, to obično znači da željno iščekujete nekakav događaj. Ipak, san o ručnom satu obično znači da ste odlično svesni svojih prioriteta i odgovornosti i da ćete usmeriti svoju pažnju i napore baš tamo gde treba.

Sanjati da ste izgubili sat: ovakav san je obično loš predznak i govori o razorenim odnosima sa drugim ljudima i propuštenim prilikama. Moguće je da odavno zanemarujete svoje prijatelje, članove porodice i/ili partnera i to može izazvati probleme u vašem odnosu. Takođe, zanemarivanje dužnosti i obaveza može da vas uvali u nevolje na poslu.Izgubiti sat u snu ponekad govori i o nadolazećim problemima u porodici – možda odavno odlažete rešavanje nekoh problema u nadi da će jednostavno nestati sam od sebe. Nažalost, to nije slučaj i problem će se samo pogoršati ako mu se ne posvetite.

Sanjati da ste našli sat: naći ručni sat, bez obzira na ostale detalje sna, to obično znači da ste tek nedavno otkrili koliko ste zapravo loši u organizaciji vremena. Moguće je da uvek i svuda kasnite i drugi uvek moraju da čekaju ili vas lično ili nešto što ste im obećali. Ovakvo nepoštovanje vremena drugih ljudi može dovesti do sukoba čak i sa najbližim prijateljima i voljenim osobama. Pored toga, ovakav san je obično poruka da je potrebno da budete tačniji i discipinovaniji kako biste izbegli narušavanje odnosa sa drugim ljudima zbog takvog ponašanja.

Sanjati zlatan sat: sa pozitivnog aspekta posmatrano, snovi o zlatnom satu obično govore o vašoj superiornosti i sposobnosti da održite situaciju pod kontrolom i velike projekte uspešno privedete kraju – ovakvo značenje je posebno naglašeno ako ste u snu nosili zlatan sat ili videli nov i luksuzan zlatan sat. U negativnijem kontekstu, san o zlatnom satu može govoriti o vašem arogantnom stavu ili zloupotrebi moći koju imate kako biste drugima izgledali jače i nadmoćnije.

Published
Categorized as S
error: Content is protected !!