Šta znači sanjati poklon?

sanovnik poklon

Šta znači sanjati poklon? Pokloni u snovima mogu biti puni iznenađenja, baš kao i na javi. U principu, ako ste u snu videli, davali ili primali poklone, to je generalno pozitivan san i povoljan znak, mada u nekim slučajevima, u zavisnosti od konotacije i drugih detalja sna, može imati i negativnu simboliku.

Šta znači sanjati poklon?

Kada sanjamo poklon u bilo kom kontekstu, to je obično pozitivan znak koji nam budi lepa osećanja. Ponekad je ovakav san simbol velike sreće zbog nečega što nam se dešava u životu i što, na neki način, smatramo poklonom; takođe, ovakav san može predstavaljati i vaš osećaj zahvalnosti za nešto.

Kada samo i pomislimo na poklon, to nam izaziva radost. Svi se raduju poklonima i, čak i kada nam se poklon ne dopadne, uvek cenimo gest te osobe koja nam je dala poklon.

Međutim, ima ljudi koji nisu toliki ljubitelji poklona. Da li ste ikada bili u obavezi da poklonite nešto osobi koju baš i ne obožavate? Takvi kurtoazni ili „obavezni“ pokloni mogu predstavljati mučenje i za davaoca i za primaoca poklona. Ili, možda ste se nekada našli u situaciji da dobijete poklon i da vam se ni najmanje ne dopada – možda je to bio komad odeće koji ne biste obukli ni za živu glavu ili neki „univerzalan“ poklon koji nema veze sa vašim interesovanjima, čime vam je osoba koja vam je dala taj poklon stavila do znanja da je ne interesujete previše i da vam poklanja nešto iz čiste obaveze ili ljubaznosti.

Ponekad nam poklon koji dobijemo stvara osećaj krivice ili nelagode. Ako ste skromna osoba ili imate veoma nisko samopouzdanje, možda podsvesno osećate da ne zaslužujete poklone i svaki poklon koji dobijete vam stvara neprijatan osećaj.

Snovi o poklonima se mogu odnositi i na naše jedinstvene talente, veštine i sposobnosti. Da li ste talentovani za nešto, ali taj talenat uopšte ne razvijate? Da li ste veoma vešti u nečemu što drugi rade sa velikim poteškoćama?

Najčešći snovi o poklonima i njihovo značenje

Sanjati kako dajete poklon: ako ste sanjali kako nekome dajete poklon, takav san ukazuje na vašu velikodušnost. Međutim, ako ste sanjali kako delite gomilu poklona nekolicini ljudi, to ukazuje na vašu potrebu da budete prihvaćeni ili da ste pomalo navalentni u ljubavnim vezama. Sanjati kako dajete poklon nekom koga poznajete može značiti i da ste nedavno imali neki konflikt sa tom osobom ili bili grubi prema njoj, i sada pokušavate da se iskupite zbog toga.

Sanjati kako dobijate poklon: ako ste sanjali kako ste dobili poklon, to govori o vašoj otvorenosti za nova iskustva i prihvatanju drugih ljudi. Takođe, ovakav san može značiti da očekujete neke dobre vesti ili radostan događaj. Moguće je i da osećate veliko poštovanje i zahvalnost prema nekome, te je ovakav san samo manifestacija toga kako se osećate. Sanjati kako dobijate skup poklon obično ukazuje na to da osoba koja vam je u snu dala poklon gaji pozitivna osećanja prema vama; sa druge strane, ovakav san ponekad može biti simbol sebičnosti i laskanja.

Sanjati kako kupujete poklon govori o vašoj nesebičnosti i želji da ugodite svima oko sebe. Ako ste sanjali kako birate poklon, to obično znači da ste na nekoj vrsti prekretnice u životu i niste sigurni kojim putem da krenete. Veoma je važno da donesete ispravnu odluku, jer vas pogrešna može odvesti u takvom pravcu da više nećete moći da ispravite grešku, ili će vas to skupo koštati. Sanjati kako tražite poklon obično ukazuje na manje probleme na poslovnom planu, koje ćete verovatno lako i brzo rešiti.

Sanjati kako umotavate poklon: san o tome kako umotavate ili pakujete poklon govori o tome da pokušavate nešto da sakrijete. To se može odnositi i na situaciju u kojoj neko pokušava nešto da sakrije od vas. Obratite pažnju na papir u koji ste umotavali poklon – na primer, ako je papir bio crven, to može ukazivati na tajnu ljubavnu vezu, dok svetlucavi i šareni papir može predstavljati neko prijatno iznenađenje.

Sanjati kako ste ljubomorni zbog poklona: ako ste u snu bili ljubomorni jer je neka druga osoba dobila poklon, a vi niste, to govori o ljubomori na javi i osećaju da vam život nešto uskraćuje.

Sanovnik gomila poklona: ako ste u snu videli veliku gomilu poklona, to govori o vašim mnogobrojnim neotkrivenim talentima i sposobnostima. Pokušajte da otkrijete o čemu se radi i da razvijete te talente, jer vas nešto tako može zaista ispuniti, pa makar i kao hobi.

Sanjati kako čekate da dobijete poklon: ako ste sanjali kako čekate poklon, takav san je znak iščekivanja nečega na javi.

Sanjati poklon koji vam se uopšte ne sviđa: ako ste sanjali kako otvarate poklon i vidite da ste dobili nešto što vam se ne dopada ili nešto sasvim neobično ili čak i bizarno i odbojno, to je jasan znak da u nekoj situaciji imate utisak da stvari nisu onakve kako izgledaju na prvi pogled, ili da očekujete neko razočarenje ili čak i laž i izdaju. Moguće je i da smatrate da se neko vama blizak uopšte ne obazire na vaša osećanja ili potrebe.

Sanjati poklon od pokojnika: ako ste sanjali kako dobijate poklon od osobe koja je na javi mrtva, to ukazuje na drastične promene u gotovo svim sferama vašeg života. Ako ste sanjali kako vam neki pokojni rođak daje novac u snu, trebalo bi da budete pažljiviji sa svojim investicijama. Ako ste sanjali kako vam mrtva osoba daje poklon na nekom veoma neobičnom mestu, to znači da će vas uskoro iznenaditi neki veoma srećan događaj.

Sanjati parfem na poklon: ako ste u snu dobili parfem na poklon, očekuju vas dobre vesti – verovatno neke koje očekujete već duže vreme. Ako ste u snu osetili miris parfema i dopao vam se, to je često znak da će vam neka osoba suprotnog pola izraziti svoje simpatije.

Sanjati kako dobijate prsten na poklon: ovakav san obično ukazuje na to da gajite romantična osećanja prema osobi koja vam je u snu poklanjala prsten. Ako je reč o osobi sa kojom ste nedavno imali nekih nesuglasica, sada je pravo vreme da popričate i izgladite stvari.

Sanovnik tumačenje sna dobiti sat na poklon: ovakav san je odličan predznak kada je reč o finansijama i napretku u poslu. San o satu koji ste dobili na poklon može biti predznak poznanstva sa nekom uticajnom osobom koja će vam dosta pomoći na poslovnom planu.

Published
Categorized as P
error: Content is protected !!