Šta znači sanjati jednoroga

sanovnik jednorog

Jednorozi su mitska bića slična konjima, sa dugim, uvijenim rogom, koji strči iz čela. Obično se prikazuje sa glavom i telom konja, zadnjim nogama jelena i repom lava.

Šta znači sanjati jednoroga? Jednorog je simbol nade, uvida i visokih ideala. Takođe, predstavlja nežnost, moć i čistoću. U snovima ukazuje na magična osećanja ili želju za više čarolije i poboljšanje života. Može i da ukazuje da ste vi, ili neko koga znate, osoba čistote i nedužnosti sa visokim ličnim standardima.

Takođe za tumačenje ovog sna bitno je da znate da jednorog kombinuje simboliku konja i device; njegov rog predstavlja čistoću kombinovanu sa osnovnom seksualnošću. Smatra se da ponekad poruka jednoroga može da se poveže sa idejom da seksualnost može da se usmeri ili obuzda čistoćom.

Psiholog Karl Jung je pisao da je ponekad Hrist predstavljan kao jednorog, što, po njegovom tumačenju, znači da čak i Hrist kao vrhovna personifikacija Muškarca, ne može da se liši životinjske prirode ili svoje više, duhovne prirode. Stoga, jednorog predstavlja transformaciju instiktivnih životinjskih nagona u kreativnu ljudsku aktivnost ili svesnost.

Sanjati jednoroga takođe predstavlja fantaziju o nečemu što je nedostižno u životu. Njegovo pojavljivanje u snu može da vam govori da bi trebalo da pustite malo više „magije“ u svoj život – dopustite sebi da malo sanjate – ili da živite u svetu mašte i previše sanjate.

Narodni sanovnik tumači da jednorog u snu predstavlja misteriju, ali i sreću i ukazuje da su pred vama bolja vremena.

Zanimljive činjenice o jednorozima

Jednorozi su legendarni, ali nisu baš sasvim plod fantazije.

Jednorozi su, zapravo stvarno postojali!

Ostaci stvorenja sa jednim rogom pronađeni su u Kazahstanu 2016. godine, a naučnici veruju da je ova vrsta stvarni izvor mitološkog jednoroga.

Nažalost, stvarni jednorozi nisu bili magični poniji sposobni da lete ili izvode razne čarolije. Oni su zapravo podsećali na nešto što liči na paperjastog nosoroga teškog oko 3.500kg!

Ono što je još zanimljivije, jednorozi i ljudi bili su na ovoj planeti istovremeno, pa je to najverovatniji način kako su dospeli u našu kolektivnu imaginaciju.

Published
Categorized as J
error: Content is protected !!