Šta znači sanjati časnu sestru, čekanje, čudovište, čišćenje, čekić

Tumačenje snova časna sestra, čekanje, čudovište, čišćenje, čekić

Sanovnik časna sestra

Sanjati časnu sestru: časne sestre i monasi u snovima predstavljaju vašu povezanost sa bogom, žrtvovanje, mučeništvo i/ili potiskivanje seksualnih želja. Časne sestre su simbol potpune žrtve i sposobnosti da se odreknemo zadovoljenja svih ljudskih želja i potreba zarad višeg cilja. Možda vam ovakav san poručuje da ste previše strogi prema sebi i da uskraćujete sebi stvari koje ne bi trebalo.

Sanjati čekanje

Sanovnik čekanje: čekanje je relativno čest simbol u snovima i ako je ova radnja u snu bila naglašena i bitna za čitav san, razmislite da li trenutno imate problema sa osećajem moći i/ili kontrole u životu. Moguće je da ste potpuno predali kontrolu nad nečim drugim ljudima (ili okolnostima) ili da želite to da uradite. Takođe, čekanje može ukazivati na vašu preveliku zavisnost od drugih ljudi, pogotovo u ljubavnim odnosima. Razmislite da li stalno nešto zahtevate od drugih ili, sa druge strane, da li svoje potrebe stavljate po strani i kada to ne bi trebalo da radite. Strpljenje i čekanje kao simboli u snu su obično poruka da je potrebno da razmislite šta to čekate na javi i da učinite ono što je do vas da ubrzate „dolazak“ toga. Sanjati čekanje se takođe može odnositi i na smanjivanje očekivanja. Ako u životu već predugo čekate na nešto, moguće je da je to zbog toga što ste nerealni i očekujete nešto nemoguće. Ako ste sanjali da neko drugi čeka vas, to je prilično očigledna poruka da na javi ne obraćate mnogo pažnje na tuđe potrebe i da bi trebalo da budete malo obzirniji prema ljudima kojima ste okruženi.

Sanjati čudovište

Sanovnik čudovište: čudovišta su natprirodna bića, tako da san u kome ste se uplašili od čudovišta verovatno govori o vašoj nepotrebnoj zabrinutosti oko nečega. Verovatno na javi postoji nešto što bi realno trebalo da vas zabrinjava, ali vi tome pridajete preveliki značaj. Čudovište u snu može predstavljati i vašu anksioznost i iracionalne strahove od stvari koje bi mogle da se dese, ali verovatno neće – takav stav vam samo crpi energiju. Međutim, snovi o čudovištima mogu predstavljati i realne strahove.

Takođe, snovi o čudovištima često govore i o našim unutrašnjim konfliktima i borbama sa „unutrašnjim“ čudovištem. To mogu biti naši strahovi, ukorenjeni obrasci ponašanja, navike ili osobine koje želimo da promenimo. Razmislite kako je čudovište u vašem snu izgledalo, na šta vas je podsećalo svojom pojavom, da li ste ga samo videli ili se borili sa njim, da li vam je izazvalo strah ili neku drugu emociju, da li je čudovište videlo vas – odgovori na ova pitanja će vam pomoći da dokučite šta je tačno predstavljalo čudovište u vašem snu i kako da se sa njim izborite na javi.

Sanovnik čišćenje

Sanjati čišćenje: snovi o čišćenju najčešće znače da u vašem životu trenutno preovladavaju negativne emocije kojih morate što pre da se otarasite. Takođe, ovakvi snovi često ukazuju na neke vaše stare navike koje bi trebalo da iskorenite i zamenite boljim ponašanjem. Možda vam je potrebno da eliminišete negativnu energiju iz svog života i počnete da razmišljate na pozitivniji način. Možda treba da promenite svoje stavove i započnete novo poglavlje u svom životu. Ponekad snovi o čišćenju zapravo predstavljaju potrebu za moralnim „čišćenjem“, odnosno neku stvar zbog koje vas grize savest. Ako ste uradili nešto što smatrate pogrešnim i što vas dosta muči, ovakav san je samo odraz vašeg osećaja krivice.

Sanovnik čekić

Sanjati čekić: čekić kao simbol u snu predstavlja moć, snagu i muževan stav i pristup rešavanju problema. Ovakav san govori o tome da vi nemate poteškoća u rešavanju problema sa kojima se svakodnevno suočavate. Ipak, ako ste sanjali da koristite čekić na neki nepravilan ili neobičan način, ili da ste se povredili čekićem, to govori o tome da vaš trenutni stav zapravo samo može pogoršati stvari. Ako ste sanjali kako koristite čekić, to govori o vašim postupcima na javi – razmotrite kontekst sna, u kakvom okruženju i u koju svrhu ste koristili čekić. Ako ste čekićem uspešno nešto popravili, to govori da na javi koristite prave „alate“ za prave stvari; međutim, ako ste sanjali da besciljno udarate čekićem u snu, to govori o tome da su vaši postupci destruktivni, štetni ili, u najmanju ruku, beskorisni.

Sanjati da ste se povredili čekićem, posebno ako ste sanjali da ste udarili prst ili ruku, govori o ozbiljnim nevoljama koje se mogu javiti zbog vaše bezobzirnosti i/ili nemarnosti.

Sanjati da vas je neko napao čekićem znači da vas sputavaju sile koje su mnogo jače od vas. Ovakav san govori o tome da se osećate sasvim bespomoćno protiv okolnosti ili ljudi koji vas sprečavaju da učinite nešto što želite.

Published
Categorized as Č
error: Content is protected !!