Sanovnik duhovi – Šta znači sanjati duha

sanovnik duh

Šta znači sanjati duha? Duhovi kao simbol u snovima najčešće predstavljaju „duhove prošlosti“, odnosno nešto što nas muči, a pokušavamo to da zaboravimo; stare uspomene koje se iz nekog razloga sada pojavljuju, verovatno zbog nečega što je izazvalo sećanje na njih.

Značenje najčešćih  snova o duhovima

Kajanje zbog nečega iz prošlosti: da li ste davno uradili nešto zbog čega se sada kajete ili vam se „obija o glavu“ sada, iako ste gotovo zaboravili na to?

Stare uspomene: sanjati duhove često govori o uspomenama iz davne prošlosti, i to verovatno o onima koje vam nisu naročito prijatne.

Paranormalne stvari: da li vas interesuju paranormalne i metafizičke stvari? Snovi o duhovima mogu prosto biti odraz vašeg interesovanja za to.

Strahovi: ako ste se u snu uplašili duha, ovakav san može biti simbol vaših strahova na javi.

Tumačenje najčešćih snova o duhovima

Sanjati belog duha: po tradicionalnim verovanjima, sanjati belog duha je zapravo predznak lepe i svetle budućnosti, pogotovo u materijalnom smislu. Ukratko, ovakav san obećava bogatstvo i obilje.

Sanjati crnog duha: nasuprot prethodnom značenju, san o crnom ili veoma tamnom duhu je obično predznak neke vrste izdaje, ili čak, po nekim narodnim tumačenjima, smrti neke bliske osobe, pošto crnu boju najčešće vezujemo za smrt i oplakivanje.

Sanjati duha koji je prisutan u prostoriji sa vama: duhove teško možemo videti ili osetiti nekim drugim čulom. Ako ste po buđenju sigurni da ste sanjali duha, odnosno da ste osetili njegovo prisustvo u snu, ali ga niste videli, to je znak da bi trebalo da obratite više pažnje na neki aspekt svog života koji trenutno najradije ignorišete iz nekog razloga, najverovatnije zato što tu postoji problem za koji se nadate da će nestati sam od sebe.

Sanjati da pričate sa duhom: ako ste u snu razgovarali sa duhom, pokušajte da se setite o čemu ste pričali. Generalno govoreći, ovakvi snovi su zapravo najčešće način na koji vaša podsvest pokušava da vam pošalje neku poruku, tako da je za tumačenje sna veoma korisno ako znate šta vam je duh rekao (ili vi njemu). Vođenje dnevnika snova će vam dosta pomoći da se bolje setite svojih snova – ako već imate dnevnik snova, odmah po buđenju zapišite san.

Sanjati kako vas je uplašio duh: deca se često plaše duhova iz priča i bajki, ali to nije slučaj samo sa decom – većina odraslih ljudi se plaši duhova, ili bi se uplašila ako bi bila sigurna da je naletela na duha. Čak i snovi o duhovima nas mogu uplašiti; ako ste sanjali kako vas je duh uplašio na bilo koji način, to govori o tome da, u nekom smislu niste dobro i da je to verovatno tuđa krivica. Razmislite o tome ko vam na javi stvara probleme i/ili koga se plašite i pokušajte da rešite tu situaciju.

Sanjati duha koji se pojavljuje iz nekog predmeta ili nameštaja u vašem domu: određeni predmeti i komadi nameštaja nam ponekad izazivaju dobar ili loš osećaj ili stvaraju pozitivnu, odnosno negativnu energiju. Ako ste sanjali kako duh izlazi iz nekog komada nameštaja ili predmeta koji na javi imate u svom stanu ili kući, možda bi trebalo da ga se otarasite ili da ga zamenite, jer vam iz nekog razloga stvara negativan i loš osećaj.

Sanjati da ste porazili duha: ako ste se u snu suočili ili čak i na neki način borili sa duhom i uspeli da ga pobedite, takav san je veoma povoljan znak i govori o tome da vaši neprijatelji neće moći da vam naude. Sa psihološke strane posmatrano, ovakav san znači da ćete se uspešno izboriti sa nekim starim sećanjima koja vas muče.

Sanjati da ste duh i plašite ljude: ovakav san i nije toliko redak i govori o tome da se osećate veoma usamljeno i izolovano od drugih ljudi; moguće je da imate takav osećaj zbog toga što vas je neko izneverio i to vam je izazvalo veliko nepoverenje u ljude.

Povezano: Sanovnik vampir – Šta znači sanjati vampira

Published
Categorized as D
error: Content is protected !!