Sanjati poljubac šta znači ?

sanovnik poljubac

Šta znači sanjati poljubac? Ljubljenje je veoma čest motiv u snovima, jer se i na javi često ljubimo. Ljubimo svoje partnere, bliske prijatelje, članove porodice, decu. U nekim delovima sveta, obavezno je ljubiti se sa prijateljima. Ljubljenje je oduvek bilo simbol strasti, želje, ljubavi i prijateljstva.U snovima se veoma često javlja poljubac sa mrtvacem, nepoznatom osobom, bivšim dečkom ili bivšom devojkom, doktorom…U nastavku ćete videti značenje ovih snova

Sam poljubac je veoma moćan simbol u gotovo svakoj kulturi. On se pojavljuje kao nešto magično, što daje život, u bajkama. Razmislite šta je običan poljubac značio za Snežanu ili Trnovu Ružicu. Poljubac je žabu pretvorio u princa i razbio kletvu.

Kada je reč o snovima u kojima se ljubljenje pojavljuje kao važan element, imamo nekoliko različitih varijacija na temu. Značenje sna će se razlikovati u zavisnosti od mnogih faktora – sanjati kako ljubite mamu, bivšeg partnera ili kako ljubite nekoga u ruku ima sasvim različita značenja.

Da biste bolje razumeli sopstveni san i za bolje tumačenje, odgovorite na sledeća pitanja:

 • Koga ste ljubili?
 • U koji deo tela ste ga poljubili?
 • O kakvoj vrsti poljupca je reč?
 • Kakvo je bilo vaše opšte emotivno stanje u snu?

Šta znači sanjati kako ljubimo nekoga?

 • Sanjati kako nekoga ljubimo u usta je vrsta duhovne komunikacije. Poljubac u usta se može tumačiti i kao svojevrstan način da se „zapečati dogovor“.
 • Ako ste poljubili tuđeg dečka/devojku ili supružnika u snu, moguće je da to odražava vašu želju za novom ljubavnom vezom (što ne znači nužno da želite vezu sa osobom koju ste sanjali).
 • Šta ako ste sanjali da se ljubite sa nekom ko vam je sasvim antipatičan? Pazite – ovakav san može značiti da neko pokušava da vas navede da uradite nešto što ne želite da uradite.
 • Ako ste sanjali francuski poljubac, to je odraz vaše potrebe da iskrenije izražavate svoje emocije, kao i da vam je možda potrebno više strasti u životu.
 • Ako ste u snu žudeli za nečim, to znači da ćete uskoro dobiti priliku da postignete ono što želite.

Koga ste ljubili u snu?

Ako ste sanjali poljubac sa nekom osobom koju poznajete, to može značiti mnoštvo različitih stvari, u zavisnosti od toga koga ste ljubili.

 • Sanjati kako se ljubite sa tuđim partnerom: ako ste sanjali poljubac sa tuđim dečkom ili devojkom, to može značiti da želite da budete u ljubavnoj vezi ili prosto da se zaljubite. Ovakav san ne znači nužno da želite ljubavni odnos sa osobom koju ste sanjali. Ovakav san takođe može značiti da želite malo više seksualne slobode. To može biti znak da ste ljubomorni na tu osobu; takođe, ovaj san može govoriti o vašem obmanjivačkom ponašanju kada je reč o ljubavnim vezama drugih ljudi i da ne poštujete previše tuđe ljubavne odnose.
 • Sanjati kako se ljubite sa nepoznatom osobom: poljubac u snu sa nepoznatom osobom, takav san vam možda poručuje da vam u životu nešto nedostaje. To je možda ljubav ili neka specifična vezanost. Međutim, poljubac sa nepoznatom osobom može biti i simbol prihvatanja.Dobiti poljubac u snu od nepoznate osobe, to predstavlja neku vrstu samootkrovenja – moguće je da shvatate da vam u životu nedostaje nešto ključno.
 • Sanjati kako se ljubite sa bliskim prijateljem: san o ljubljenju sa bliskim prijateljem može predstavljati vaše divljenje i poštovanje prema toj osobi. Poljubac je simbol vaše snažne povezanosti. To može značiti i da želite nešto više sa tom osobom. Ovakav san je možda poruka vaše podsvesti da vam u životu fali nešto veoma važno, najverovatnije ljubav.
 • Sanjati poljubac sa osobom koja vam uopšte nije draga: ako sanjate da se ljubite sa osobom koja vam je odbojna, budite na oprezu. To može značiti da vas uskoro očekuju obmana i izdaja. Ako neko koga ne podnosite pokušava da vas poljubi, a vi se otimate, to znači da neko pokušava da vas navede da uradite ili prihvatite nešto što ne želite. Takođe, ovo može govoriti o tome da vi lično odbijate da prihvatite nešto.
 • Sanjati kako ljubite brata ili sestru: san o tome kako ljubite brata ili sestru uglavnom govori o vašoj jakoj vezanosti za njih. To je prosto znak da vas dvoje imate duboku i iskrenu vezu.
 • Sanjati poljubac sa partnerom: ako ste u snu ljubili osobu sa kojom ste u vezi, supruga, suprugu, dečka, devojku moguće je da to ukazuje na vašu potrebu da se u taj odnos unese malo više romantike. Da li imate utisak da je romansa gotovo sasvim nestala? Takođe, ovakav san može govoriti i o vašoj jakoj želji i strasti koju osećate prema partneru. Ako ste sanjali svog partnera kako se ljubi sa drugom osobom, to može predstavljati vašu sumnju ili strah da vam partner nije veran, ili da se u prošlosti dogodilo nešto slično zbog čega ste izgubili poverenje.
 • Sanjati kako ljubite majku: ako ste sanjali kako ljubite majku, to je poruka da vas čeka veliki uspeh u životu i na poslu. Ovakav san je najčešće znak da vas drugi veoma cene, vole i poštuju.
 • Sanjati kako ljubite poznanika: ako ste u snu ljubili osobu koju jedva poznajete, moguće je da gajite neka osećanja prema tom nekome. Ako ste u snu čekali da se ta osoba pojavi samo da biste je videli, to možda govori o fantazijama koje o toj osobi imate i kada ste budni. Ako ste sanjali poljubac sa nekim za koga uopšte niste zainteresovani, to može značiti da u nekom životnom domenu trenutno doživljavate neuobičajene i neprijatne situacije.
 • Sanjati kako ljubite decu: ako ste u snu ljubili dete, to govori o srećnom porodičnom životu ili skorom porodičnom okupljanju. Ako ste sanjali da ljubite svoje dete, to je samo manifestacija vaše ljubavi prema detetu. Takođe, ovakav san možda poručuje da je vašem detetu trenutno potrebno nešto od vas.
 • Sanjati poljubac sa doktorom: ako ste se u snu ljubili sa doktorom, moguće je da trenutno donosite neke loše odluke ili da ste nešto sasvim pogrešno procenili.

U koji deo tela ste poljubili nekoga u snu?

Poljubac u različite delove tela u snovima ima različita simbolička značenja:

 • Ruka: ako ste sanjali kako ste nekoga poljubili u ruku, ili kako je neko vas poljubio u ruku, to znači da osećate poštovanje prema toj osobi, kao i da vam je prijatno u njenom društvu. Sanjati poljubac u ruku je simbol odanosti i lojalnosti.
 • Noga: sanjati kako ljubite nekoga u stopalo ili nogu predstavlja vašu poniznost. Ovo je znak skromnosti i poštovanja. Ako je neko drugi vas poljubio u stopalo ili nogu, to predstavlja poštovanje te osobe prema vama.
 • Poljubac u čelo: san u kome ste nekoga poljubili u čelo (ili neko vas) znači da ste nezadovoljni nekim ponašanjem te osobe (ili obrnuto – neko je nezadovoljan vašim ponašanjem).
 • Poljubac u obraz: ako ste sanjali kako ljubite nekoga u obraz, ili kako neko vas ljubi u obraz, to predstavlja znak divljenja i poštovanja.Sanjati poljubac u obraz predstavlja prijateljstvo, odanost, poštovanje, ljubaznost i uvažavanje.
 • Vrat: sanjati kako nekoga ljubite u vrat (ili neko vas) govori da se prepuštate svojim primalnim željama. Poljubac u vrat je simbol strasti i žudnje, ili prosto govori o tome da želite više strasti u životu.

Sanjati ljubljenje u usta

Poljubac u usta je obično znak ljubavi i naklonosti. Pitanje je da li osećate takvu vrstu naklonosti prema osobi koju ste poljubili u snu ili prema nekom drugom.

Poljubac u usta se često smatra oblikom duhovne komunikacije. Ovakav poljubac se može posmatrati i kao znak zaključenja dogovora. Razmotrite svoje trenutne odnose, prvenstveno sa osobom sa kojom ste se ljubili, a zatim i sa ostalima, i zapitajte se da li odnos sa nekim ulazi u neku novu fazu. Možda san o ljubljenju u usta predstavlja važu želju da figurativno „zaključite odnos“ na neki način.

O kakvoj vrsti poljupca je reč?

Kakvu vrstu poljupca ste sanjali? Da li je bio strastven ili prijateljski, da li ste nekoga poljubili iz poštovanja ili kurtoazije?

Ako ste sanjali francuski poljubac sa nekim, to znači da morate izraziti svoje emocije na što iskreniji način. Ovakav san je često poruka da priželjkujete više strasti i ljubavi u svom životu.

Ako ste sanjali da ljubite zemlju, to ukazuje na negativne emocije. Takođe, to može značiti i nevolje na emotivnom planu, kao i neke zastoje u vašem životu.

Kako ste se osećali povodom tog poljupca?

Snovi o ljubljenju mogu biti simbol strasti, želje, obmane, poštovanja, odanosti i mnogih drugih osećanja. Jedini način da protumačite san jeste da se zapitate: „štaje ovaj poljubac predstavljao u snu? Kakav osećaj mi je izazvao u snu?“

Sigmund Frojd, psihoanalitičar koji je „proslavio“ tumačenje snova i podsvesti, je tvrdio da su snovi oblik potisnutih želja. Njegova teorija je bila da emocije koje na javi potiskujemo bez problema izlaze na površinu u snu. Drugi istraživač snova, doktor Ernest Hartman, je tvrdio da glavna „slika“ u snu, u ovom slučaju poljubac, direktno govori o nekoj potisnutoj emociji.

Ostale teorije vezuju simboličko značenje za emocije koje osećamo u snu. Na primer:

 • Osećaj straha u snu znači da osoba koja sanja na javi oseća sumnju u sebe.
 • Agresija je simbol potisnute seksualne želje.
 • Osećaj zaljubljenosti u snu znači da će vas emocije od kojih bežite na neki način uvaliti u nevolju na javi.
 • San o ljubavi znači da osećate jaku ljubav na javi i da se prosto manifestovala i u snu.
 • Ako u snu žudite za nečim, to obično znači da ćete uskoro imati priliku da dobijete ono što želite.

Sanjati poljubac sa bivšim

Sanjati kako se ljubite sa bivšim dečkom ili devojkom može imati različita značenja. Sama radnja sna može ukazivati na probleme i konflikte, ali može biti predznak i nove ljubavne veze.

Ako ste žensko i sanjali ste da se ljubite sa bivšim dečkom, to verovatno ukazuje na činjenicu da osećate da ta veza nije gotova za vas, da želite da razrešite odnos do kraja ili, sa druge strane, da ga nastavite. Moguće je da još uvek gajite emocije prema toj osobi. To se ne mora uopšte odnositi na romantična osećanja, ona mogu biti i negativna – iziritiranost, odbojnost, pa čak i mržnja.

Ako ste sanjali poljubac sa bivšom devojkom, to znači da niste načisto sa svojim emocijama prema toj osobi. Ako je poljubac bio na njenu inicijativu, nije isključeno da na javi dobijate signale od nje da ona želi nastavak tog odnosa. Ako ste sanjali kako se strastveno ljubite sa njom u mraku, taj san može ukazivati i na seksualni odnos u bližoj budućnosti.

Sanovnik poljubac sa svojom ženom ili mužem

Ako sanjate da se ljubite sa svojim mužem ili ženom, takav san prosto ukazuje na harmoniju i razumevanje u vašem braku.

Poljubac sa drugom ili kolegom

Sanjati kako se ljubite sa drugom/kolegom iz razreda ili sa fakulteta je obećanje podrške starih prijatelja u teškim vremenima, pored toga, ovakav san možda govori o tome da je nekom vašem prijatelju neophodna vaša pomoć, a vi to ne vidite jer ste preokupirani sopstvenim problemima.

Ako ste sanjali da se ljubite sa kolegom/koleginicom sa posla, to verovatno znači da je dotična osoba kriva za spletke i probleme koje imate na poslu.

Sanovnik poljubac pokojnika, mrtvaca

Sanjati poljubac sa mrtvacem je prilično česta pojava…

Kabalistička interpretacija sna o ljubljenju mrtve osobe

Šta znači sanjati poljubac sa mrtvacem? San o tome kako ljubite nekoga ko je mrtav znači da ste rešeni da postignete neke svoje snove iz detinjstva. Ovakav san je simbol vaše želje da postignete svoje ambicije iz mladosti.


Islamski sanovnik poljubac sa pokojnikom

Interpretacija sna o ljubljenju mrtve osobe u islamskoj tradiciji

Kada je reč o islamskoj tradiciji, poljubac sa pokojnikom se javlja kada osoba koja je to sanjala oseća jaku želju da ispuni neki san iz detinjstva. Ako ste sanjali da ljubite mrtvaca, to je predznak nadolazećih uspona i padova u vašem životu. Događaji koji će uskoro uslediti će vam izazvati i tugu i radost.

Ako ste u snu poljubili mrtvog čoveka u usta, to može ukazivati na bolest ili čak i smrt u bliskoj budućnosti.

Ako ste se u snu ljubili sa pokojnikom koga ste poznavali, to govori o tome da će se vaš status i autoritet uskoro značajno poboljšati, pogotovo među prijateljima i kolegama.

 

 

 

 

Published
Categorized as P
error: Content is protected !!