Sanjati novčanik šta znači?

sanovnik novcanik

Šta znači sanjati novčanik? San o novčaniku najčešće govori o našem identitetu, ličnim vrednostima i tome kako doživljavamo svoj status u društvu, kako vidimo sebe ili nekog drugog u smislu korišćenja moći da postigne ono što želi.  

Novčanik je stvar u kojoj držimo novac, dokumenta i slike dragih ljudi, tako da je on u snu moćan simbol onoga u čemu čuvamo sve što nam je vredno i značajno. Novčanik kao simbol u snu ponekad može govoriti i o tome da li zaista držite obećanja koja dajete. Novčanik je i simbol potencijalne moći koju imamo, kao i odraz našeg samopoštovanja.

San o  novcu se najčešće odnosi na našu moć da postignemo ciljeve, dok san o novčaniku govori o tome kako vi lično vidite sebe ili nekog drugog, dakle on je slika naše percepcije toga koliko smo moćni, a ne odraz pravog stanja stvari.

Sanovnik – tumačenje i značenje najčešćih snova u kojima se pojavljuje novčanik

Sanjati nov novčanik predstavlja osećaj moći ili neke promene u vašem životu koje su dovele do toga da se osećate kao da imate potpunu kontrolu nad nekom situacijom. Možda ste naglo dobili polet da više i napornije radite ili se prosto vreme poklopilo tako da ste u kratkom roku uspeli da završite mnogo stvari; možda ste našli rešenje za neki problem koji vas je duže vreme mučio. U svakom slučaju, ovakav san govori o tome da imate više vere u sebe nego inače, i da to treba da iskoristite na najbolji moguć način.

Sanjati nov ili skup novčanik: ako ste sanjali nov, lep i očigledno skup novčanik, to znači da vas uskoro očekuje sreća ili novčani dobitak. Nije isključeno ni da ćete započeti nešto sasvim novo u nekom domenu svog života, što će vam omogućiti da ponovo pronađete sebe i sagledate objektivno svoj život. Verovatno vas u budućnosti očekuju lepa iznenađenja.

Sanjati kako vam neko krade novčanik, odnosno pokušava da vas odžepari, ukazuje na to da svesno ili podsvesno smatrate da vas je lako iskoristiti ili primećujete da neko to pokušava da uradi. Osećate da su vam samopoštovanje, reputacija i ugled na neki način ugroženi. Možda neki kolega na poslu pokušava da preuzme vaše zasluge kako bi napredovao u karijeri. Ovakve situacije mogu dovesti ne samo do finansijskog gubitka, već i do osećaja da vas neko bukvalno potkrada. Ako ste sanjali da vam je neko samo ukrao novac iz novčanika, dok ništa drugo nije dirao, takav san obično ukazuje na izdaju neke bliske osobe, i to tako što će ta osoba nekome ispričati neku vašu tajnu.

Sanjati kako ste izgubili novčanik je često odraz osećaja bezvrednosti, pa čak i depresije. Moguće je da se stidite svog niskog društvenog statusa ili lošeg finansijskog stanja i osećate se kao da vam je život u rasulu. Ovakav san ponekad govori i o gubitku identiteta i kontrole. Moguće je da prolazite kroz neki značajan životni događaj koji vaš identitet dovodi u pitanje (promena posla, promena partnera). Ako ste sanjali kako ste negde namerno ostavili svoj novčanik, to govori o tome da želite da ostavite neki deo sebe negde, nešto što ste nekada veoma vrednovali i cenili, ali vam to nešto više uopšte ne znači.

Sanjati kako kupujete novčanik: san o kupovini novčanika ukazuje na to da trenutno prolazite kroz velike promene koje će vas znatno izmeniti kao osobu. Novi izazovi sa kojima se trenutno suočavate će verovatno uticati i na vaš stav prema novcu i materijalnim dobrima. Na primer, ovakav san može ukazivati na promenu posla ili čak i profesije, gde ćete imati znatno veću ili znatno manju platu. Sanjati kako kupujete veoma skup i upadljiv novčanik je često predznak unapređenja na poslu, sa kojim će neminovno doći i više obaveza i odgovornosti.

Sanjati kako ste našli novčanik: ako ste sanjali da ste našli novčanik nepoznate osobe u snu, takav san govori o tome da ste nedavno „našli“ nešto veoma vredno – možda ste usavršili neku veštinu ili počeli da se bavite nekim hobijem koji vas dosta ispunjava. Ako ste sanjali da ste našli svoj izgubljen novčanik u snu, to znači da ćete se vratiti nekim starim navikama ili poraditi na nekim korisnim veštinama koje ste odavno zaboravili.

Sanjati kako ne možete da nađete novčanik: ako je fokus sna bio na tome da tražite svoj novčanik i ne možete da ga pronađete, razmislite o svojim emocijama u snu kako biste ga lakše protumačili. Da li ste bili veoma zabrinuti zato što ne možete da nađete novčanik ili ste bili relativno opušteni jer ste znali da je tu negde, samo treba bolje da potražite? San o traženju zagubljenog novčanika odražava naše brige i strahove vezane za finansije. Ovakav san govori o vašem stavu prema vašem materijalnom stanju i vašem baratanju finansijama.

Sanjati kako uzimate nešto iz novčanika: ako ste sanjali kako posežete u novčanik, takav san ukazuje na neprijatan osećaj zbog neke osobe koja vam se ne dopada, ali se ne ustručava da vam stavi do znanja da se vi dopadate njoj i zbog toga ne znate kako da se ponašate.

Sanovnik prazan novčanik: ovakav san je jasan znak da se osećate ranjivo i nesigurno. Moguće je da ste nedavno izgubili nekoga ili nešto od čega ste zavisili – možda ste čak izgubili svoje samopouzdanje, ili svoje tajne tako što ih je neko blizak vama ispričao drugim ljudima.

Sanovnik tumačenje sna pocepan novčanik: ako ste sanjali novčanik koji je pocepan ili ne može da se zatvori, to govori o vašim lošim navikama vezanim za trošenje novca na nepotrebne stvari, ili možda i o neodgovornom ponašanju vezanim za odgovornosti koje imate na poslu. Verovatno niste tip osobe koja lako odvoji koji dinar sa strane za „ne daj bože“. Ovakav san se može odnositi i na vašu lošu osobinu da ne umete da sačuvate nijednu svoju tajnu za sebe, što vam se često vrati na veoma loš način.

Sanjati novčanik pun novca: ovakav san je veoma povoljan predznak i ako ste sanjali novčanik pun novčanica, možete se nadati skorom poboljšanju svoje materijalne situacije. Verovatno ćete dobiti povišicu ili neki neočekivan, vredan poklon.

Sanjati novčanik pun kovanica: ovakav san ukazuje na tajne koje čuvate; često se odnosi i na to da ste osoba od poverenja kojoj svako može da kaže sve što ga muči i bude siguran da to neće saznati niko drugi. Ako ste sanjali novčanik pun novčića, to govori o poštovanju koje uživate među poznanicima – svi vas smatraju osobom od poverenja.

Sanovnik značenje sna novčanik sa dokumentima: ako ste sanjali novčanik u kom se umesto novca uglavnom nalaze dokumenta i papiri, takav san uglavnom ukazuje na predstojeći uspeh u poslu – vaši napori i projekti na kojima radite će se pokazati veoma unosnim. Pored toga, verovatno ćete biti veoma ispunjeni i zadovoljni zbog onoga što ste postigli.

Sanjati zlatan ili žuti novcanik: ovakav san govori o tome da dobro baratate svojim finansijama i da ih odlično planirate. Ako stavljate novac na štednju ili ga u nešto investirate, od takvih poduhvata možete očekivati lep profit.

Sanjati crni novčanik: crni novčanik je značajan simbol u snovima i ukazuje na vašu jaku želju da vaša prava osećanja, ili ono što zaista jeste, ostane skriveno od ljudi sa kojima svaki dan komunicirate. Najviše volite da svoje lične stvari zadržite isključivo za sebe, umesto da ih rastrubite celom svetu.

Sanjati crveni novčanik: crvena boja obično simboliše strast, tako da i crvene stvari (uključujući i novčanik) ukazuju na vašu strast i energiju koju ispoljavate u određenim životnim situacijama. Ipak, ovakav san govori i o tome da ste možda previše fokusirani na novac i materijalno i da možda zaboravljate na stvari koje su mnogo važnije od materijalnih.

Sanjati kožni novčanik: san o kožnom novčaniku ukazuje na uspešne poslovne poduhvate, i to takve da ćete verovatno uspeti i da odvojite nešto novca sa strane. Ako budete racionalni i ako budete štedeli, verovatno biste mogli da se obezbedite za nuže vreme; ipak, nemojte upasti u zamku i krenuti u još veće poduhvate da biste još više zaradili, jer ćete zaboraviti da svrha života nije u tome da imate gomilu novca.

error: Content is protected !!