Sanjati beli luk šta znači?

sanovnik beli luk

Beli luk je veoma moćna biljka kada je reč o njenim lekovitim svojstvima i često je koristimo u kulinarstvu. Sanjati beli luk može da ima više različitih značenja. Da biste razumeli svoj san i simboliku belog luka u njemu, potrebno je da razmislite o nekim stvarima koje vam se trenutno dešavaju u životu.

Šta znači sanjati beli luk?

Pošto je beli luk ne samo jestiva, već i veoma lekovita biljka poznata po svom jakom mirisu i ukusu, može predstavljati različite stvari u snu. Da biste bolje razumeli značenje ovakvog sna, razmotrite ostale detalje, posebno način na koji ste koristili beli luk (da li ste ga samo videli ili jeli), kao i mesto gde ste ga videli.

Generalno gledano, značenja belog luka kao simbola u snu su sledeća:

Snaga i hrabrost: beli luk je veoma jaka biljka u svakom smislu. San u kom ste videli ili jeli beli luk može biti znak da vam je potrebno više hrabrosti i snage u nekoj situaciji na javi. Ako ste generalno nervozni i uzrujani oko nečega, beli luk u snu može biti znak da će vam biti prilično teško i da će vam trebati dosta snage da se izborite sa nekim problemom, ali da ćete ipak uspeti na kraju.

Potreba za zaštitom: svima je poznato narodno verovanje da beli luk tera zle duhove, pa čak i vampire. Da li se trenutno osećate kao da vam neko crpi svu energiju? Da li imate utisak da vam je potrebna zaštita od nekoga ili nečega? Postoji li neko ili nešto u vašem životu što biste rado „oterali“ od sebe, ali ne znate kako?

Želja da se stvari malo „začine“: kada se koristi kao začin u hrani, beli luk je priilčno jak. Moguće je da ovaj san govori o vašoj želji da malo „začinite“ svoj život na neki način i učinite ga zanimljivijim. Razmislite o tome koji deo vašeg života je postao učmao i dosadan.

Znak zdravlja ili bolesti: ponekad je san o belom luku (ili nekoj drugoj biljci koja se smatra veoma lekovitom) znak da bi trebalo da razmislite o tome da li vam je zdravlje sasvim u redu. Beli luk se koristi kao prirodni lek hiljadama godina. Razmotrite ostale detalje u snu, i pokušajte da se setite šta ste još sanjali u poslednje vreme – ako često imate snove koji na neki način ukazuju na to da vam zdravlje nije besprekorno, možda je vreme da odete kod lekara na sistematski pregled.

Način na koji ste koristili beli luk u snu takođe pruža važne informacije o značenju sna.

Sanjati da pravite jelo sa belim lukom: ako ste u snu stavljali beli luk u neko jelo, to se odnosi na ono značenje o tome da želite da „začinite“ svoj život.

Sanovnik jesti beli luk: ovakav san govori o tome da vam je potrebna neka vrsta zaštite (sami razmislite od čega ili koga) ili da trenutno prolazite kroz neko veoma intenzivno iskustvo.

Sanovnik saditi beli luk: ovaj san znači da trenutno pokušavate da poboljšate sebe i/ili svoj život na neki način.

Pitanja koja će vam pomoći da bolje shvatite poruku sna o belom luku:

Šta vam se desilo u prethodnih nekoliko dana što bi vas podsetilo na beli luk? Pokušajte da sami sebi opišete beli luk koji ste sanjali i zapitajte se da li vas je nedavno neka situacija, osoba ili čak i vaše ponašanje podsetilo na tako nešto, odnosno da li postoji nešto što bi se uklopilo u opis tog belog luka.

Razmislite o narodnim tumačenjima: kao što smo pomenuli, beli luk se vekovima smatra odličnim sredstvom za teranje zlih duhova i vampira. Da li u vašem životu postoje ljudi koje smatrate „energetskim vampirima“ i koje želite da udaljite od sebe?

Published
Categorized as B
error: Content is protected !!